Ekološka mreža „Panonika“, u saradnji sa Streličarskim klubom Bečej i ovdašnjim srednjim školama, organizuje još jednu u nizu akcija čišćenja Goranskog parka, u subotu 26. septembra.

Kako iz Ekološke mreže „Panonika“ kažu, sami ne mogu sve, ali u saradnji sa ostalima tvrde da će Goranski park ne samo povratiti sjaj koji je imao osamdesetih godina prošlog veka, već biti i lepši.

-Koliko god da su nam ideje ispravne, fizički ne možemo sami da ih realizujemo. Zadovoljni smo što nam se u svakoj akciji pridružuju novi akcijaši, što u razgovorima proširujemo ideje i, što, na kraju krajeva, uspevamo da radom iste realizujemo. Letos su učesnici Međunarodnog radnog volonterskog kampa mnogo uradili na rakrčivanju divljeg rastinja, a naš zadatak je da završimo posao iznošenjem sada već osušenog biljnog otpada u saradnji s vrednim radnicima JP „Komunalac“, rekao nam je predsednik Ekološke mreže „Panonika“ Goran Sadžakov.

Okupljanje akcijaša je od 8 do 8.30 sati, kada će se obaviti i tradicionalni akcijaški doručak na čijem meniu će biti svež hleb namazan mašću i začinjen paprikom. Pored članova organizatora i radnika JP „Komunalac“, dolazak su najavili streličari, koji u Goranskom parku treniraju i održavaju takmičenja, i zanatan broj srednjoškolaca sve tri bečejske škole. Godine nisu prepreka za učešće u akciji. Za svakog sugrađanina ima posla, kao što i kasnije ima mesta za uživanje u predivnom ambijentu gradske „oaze mira i zelenila“.

-Završetak akcije planiran je u podne, a onda, kao pravi domaćini, serviraćemo ručak. A šta drugo, do akcijaški paprikaš, a za desert je predviđeno zadovoljstvo u vidu urađenog posla i dogovaranje o novim aktivnostima, zaključuje Goran Sadžakov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име