Nova godina je počela, a njome i realizacija naših novih programa, navode iz Narodne biblioteke Bečej, pozivajući sugrađane da se uključe u akciju „Zamisli želju“.

– Kao javna ustanova, trudimo se da pratimo potrebe i interesovanja naših korisnika, i da na njih odgovorimo što adekvatnije. Ovaj put, komunikaciju i saradnju između nas i sugrađana rešili smo da unapredimo tako što ćemo ih direktno i javno, pitati: koga bi oni voleli da ugostimo u biblioteci, tako bečejski bibliotekari pozivaju sugrađane da svoje predloge navedu u komentaru ispod objave na Facebook stranici Narodna biblioteka Bečej ili direktno Odeljenju za razvoj bibliotečke delatnosti, na maticna.becej@gmail.com.

Kako objašnjavaju u biblioteci, poziv se odnosi i na korisnike biblioteke u Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu i Radičeviću. Iako su dobrodošli i predlozi iz drugih oblasti (umetnost, nauka, društvo), zaposleni u biblioteci zadržavaju pravo da prednost daju autorima i autorkama domaće književnosti.

Iako će poziv za predloge biti aktuelan tokom čitave godine, predlozi koji se pošalju do 10. februara biće iskorišćeni u svrhu planiranja programa za prvu polovinu godine. Kriterijumi za odabir potencijalnih gostiju su oni sa najviše glasova (imena koja se ponavljaju), uz uslov da se radi o osobama ili grupama autora čija dela su priznata, prepoznata i relevantna za datu oblast, te da njihovo stvaralaštvo ima uticaj i na širu zajednicu.

U decembru prošle godine Narodna biblioteka Bečej je proslavila je 125 godina od osnivanja. Godišnje se u ovoj ustanovi u Bečeju organizuje više od 100 različitih programa i aktivnosti za sve uzraste, a kako kažu u biblioteci, ništa manje sadržajan program biblioteke očekuje nas i tokom 2024.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име