Bečejski preduzetnici traže izmenu opštinske odluke o sakupljanju i odnošenju komunalnog otpada. Smatraju da sadašnji način obračuna naknade za iznošenje smeća i cenovnik komunalnog preduzeća „Potisje“ nije pravičan ni adekvatan uslugama koje pružaju, jer ne primenjuje iste kriterijume prema svim korisnicima svojih usluga.

Najzad, njihov je predlog da, budući da one zanatlije koje ne proizvode otpad na adresi firme, jer delatnost obavljaju na terenu, a to su između ostalih zidari, monteri, elektroinstalateri, serviseri bele tehnike, autoprevoznici, ne treba da se obavežu da plaćaju usluge „Potisja“.

Predstavnici Opšteg udruženja preduzetnika Bečej i direktor „Potisja“ Zoltan Feješ su sredinom prošlog meseca razgovarali o pomenutoj inicijativi. Rečeno je da je potrebno da se uradi analiza cenovnika usluga i opštinske odluke o sakupljanju i odnošenju smeća, kao i da udruženje preduzetnika napravi predlog izmene opštinske odluke.

Bečejske zanatlije tražiće podršku lokalne samouprave da realizuju i edukacije na temu selektivnog prikupljanja otpada. One će imati višestruku korist, dok, sa druge strane, preduzetnici su u obavezi da selektuju otpad koji naprave, naročito onaj koji može da ugrozi životnu sredinu, ističe Goran Relić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име