Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Vladimir Batez posetio je odbojkaški kamp u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Vladimir Batez posetio je odbojkaški kamp u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Jedinstven Razvojni odbojkaški kamp „Bečej 2017.“, koji je okupio četrdesetak mladića kadetskog uzrasta, završen u najvećoj srpskoj varoši kraj Tise.

Reč je o projektu oko kog su se okupili aktuelni šampion Vojvodina NS seme, ovdašnji B prvoligaš Bečej i OK Fridrihšafen iz Nemačke, a podržao ga je i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport.

-Ovo je dobar primer kako u budućnosti možemo da radimo i u ostalim granama sporta. Deca koja su obuhvaćena reprezentativnim akcijama dobijaju na pripremama kvalitet više, a ostala imaju dugu pauzu i pomalo su zapostavljena. Na ovaj način su obuhvaćena i druga talentovana deca. Vidim da su svi zadovoljni i mogu da primetim da je ovo lepa promocija grada Bečeja, sa kojim smo u partnerskim odnosima, pa ću posetu kampu iskoristiti da s predsednikom opštine Draganom Tošićem porazgovaram i o drugim projektima koje opština planira da ubuduće realizuje u oblasti mladih i sporta, rekao je pokrajinski sekretar za omladinu i sport Vladimir Batez.

Organizator Dragan Čučković u razgovoru s Lukom Božićem u čijem „BL Sportivo“ je bio smeštaj | Foto: Vlastimir Jankov
Organizator Dragan Čučković u razgovoru s Lukom Božićem u čijem „BL Sportivo“ je bio smeštaj | Foto: Vlastimir Jankov

Kamp je radio poslednjih nedelju dana juna, od 24. do 30, i imao je, kako svi naglašavaju, optimalne uslove za ozbiljan rad, relaksaciju i zabavu.

-Muška odbojka kod nas je u krizi, ne rezultatskoj, već zbog sve manjeg broja dece. Nemamo široku bazu koju bismo želeli. Kako je Bečej sa svojom decom primetno napredovao, mi u OK Vojvodina i Odbojkaškom savezu Novi Sad smo to imali u vidu, pa smo zajedničkim ulaganjem organizovali kamp u Bečeju, gde postoje idealni uslovi za rad. Želeli smo da u kampu budu deca koja imaju predispozicije za odbojku i koja žele da se bave odbojkom. Napravili smo manje grupe, angažovali više trenera, čime smo dobili intezitet i kvalitet rada. Deca su zadovoljna, jer su dosta toga naučila, pošto smo im organizovali i predavanja. O zdravoj ishrani govorio je nutricionista dr Dragan Jovanov, dr Radivoje Vemić je održao predavanje o kardiovaskularnim problemima u sportu, a internacionalni sudija Anđelko Popović je približio pogled sudija na utakmicu, da bi znali kako da se ponašaju na terenu. Utisak je predivan, konstatuje organizator Razvojnog odbojkaškog kampa „Bečej 2017.“ Dragan Čučković.

Učesnici kampa u Bečeju imali su optimalne uslove za rad u „hramu sporova“ kraj Tise | Foto: Vlastimir Jankov
Učesnici kampa u Bečeju imali su optimalne uslove za rad u „hramu sporova“ kraj Tise | Foto: Vlastimir Jankov

Dva puta dnevno se radilo pod stručnim nadzorom iskusnog Slobodana Buce Galeševa, koji je preuzeo brigu o Bečejcima, trenera mladih Novosađana Marka Narančića i braće Vemić, starijeg Radomira koji je trener u nemačkom Fridrihšafenu i mlađeg Miloša koji još uvek profesionalno igra.

-Cilj kampa je da doprinese razvoju muške odbojke, da deci damo stimulans u pauzi da vide da se brinemo o njima, da osete ritam profi rada sa svim dobrim i lošim stranama. U našem kampu nije u prvom planu finansijski momenat, već kvalitet rada, ali nije zapostavljeno druženje, tako da mislim da svi nose lepe uspomene iz Bečeja. Imajući u vidu kako je protekao „prvenac“, smatram da će ovo biti tradicionalna akcija iz koje će muška odbojka imati samo koristi, zaključuje u ime domaćina Bečeja Nikola Džigurski.

 Učesnici Razvojnog odbojkaškog kampa u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Učesnici Razvojnog odbojkaškog kampa u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Iako je Bečej, kao „grad sporta“, imao najmanji učinak u odbojci, dešavanja poslednjih godina to demantuju. Bečejci su postali stabilan B prvoligaš sa sopstvenim igračkim kadrom. Kako je nedavno angažovan trener stvaralac Slobodan Buca Galešev, tek se očekuje odbojkaški napredak kraj Tise.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име