Opština Bečej će morati da plati najverovatnije 40, od ukupno 60 miliona dinara zbog izgubljenog sudskog spora oko mosta iz Nemačke, poklon tamošnjeg grada Filshovena, koji je trebalo da bude postavljen između Bečeja i Novog Bečeja.

Troškove dopremanja mosta iz Nemačke na teritoriju opštine Bečej trebalo je da snose opštine Bečej i Novi Bečej, ali most nikada nije montiran jer je bio prekratak, te je svoje mesto našao na Tisi između Ade i Padeja.

Kako novac za demontažu, dopremanje i montažu nije bio obezbeđen u budžetima dveju opština, one su se zadužile kod pokrajinske vlade, koja je pozajmicu dobila od republike.

Pokrajinski sekretarijat za finansije tužio je javno preduzeće, koje sada ne postoji i dve opštine, zbog toga što pozajmicu nisu vratili.

Sudski postupak iz 2010. godine okončan je presudom Privrednog apelacionog suda, a ukupni troškovi sudskog postupka iznose 60 miliona dinara, koje bi, kako to tumače u opštini Bečej trebalo da podeli ona i susedna opština Novi Bečej.

Međutim, od najveće potiske opštine, zatraženo je da ona plati dve trećine iznosa, odnosno 40 miliona dinara, budući da su pozajmicu dogovarali tadašnje bečejsko javno preduzeće Stankom, opština Bečej i Novi Bečej.

Opština Bečej nije u budžetu opredelila novac za sudske troškove zbog mosta, a prema rečima predsednika opštine, to će se odraziti na planirane radove u infrastrukturi.

 

Opširnije u TV prilogu

1 KOMENTAR

  1. Ма нема проблема, има новца довољно, само пдоигнете општинске таксе грађанима и ево новца. Може те мислити да је мост треба да одђе у Бечеј а онда да се установи да је кратак. Ма није кратак већ идеја о сваком напретку Бечја је кратка.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име