Ovogodišnja Dečja nedelja održana je u duhu slogana „Moje je pravo da živim zdravo i srećno – za odrastanje bez nasilja“, stoga su koordinatori aktivnosti ukazivali na važnost da se obezbede uslovi za ostvarivanje prava dece i da se najmlađi zaštite od nasijla bilo kakve vrste.

Posebna pažnje se svake godine poklanja humanitarnoj akciji „Deca – deci“ u okviru koje su sakupljani garderoba i školski pribor i igračje za decu iz socijalno ugroženih porodica. U toku je pakovanje pristiglog materijala i veruje se da će oko 300 socijalno ugroženih porodica u narednim danima dobiti prigodne poklon pakete.

Na samoj završnoj manifestacije bilo je raznovrsnog programa, a posebnu pažnju privukao je dečiji vačar na kom su deca prodavala ili razmenjivala igračke, garderobu, knjige… Obrazovno – vaspitne ustanove su imale svoje štandove, kao i brojna udruženja građana u službi dece. Od početka organizovanje Dečja nedelja u Bečeju je u domenu Društva prijatelja dece, koje je vremenom obezbedilo brojne partnere, donatore i sve protiče u znaku dece.

Pogledajte TV prilog

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име