Ronioci žandarmerije su posle nedelju dana pronašli i izvadili iz Tise telo utopljenika Janoša Taloa Maćike (65) iz Bečeja.

Podsećanja radi, Maćika je nastradao u petak, 5.oktobra, oko 3,15 sati prilikom ribolova neposredno uz prevodnicu na Tisi kod Novog Bečeja. Tada je vrtlog u reci „progutao“ bečejskog ribolovca zajedno sa čamcem koji je bio opremljen motorom „jamaha 40“.

-Čamac smo locirali istog dana pedesetak metara dalje od šeste prevodnice brane na Tisi, a telo je pronađeno nizvodno kod druge krivine od brane na bačkoj strani reke i prosleđeno na obdukciju, saznali smo iz redova žandarmerije.

Vest o tragediji Janoša Talo Maćike uznemirila je i iznenadila sve u Bečeju. Jer, Maćika je bio iskusni ribolovac, koji je Tisu poznavao „kao svoj džep“. Dane i noći provodio je u ribolovu, somovi su mu bili omiljen ulov, pa je vest o tragediji za njegove sugrađane bila, gotovo, neverovatna. Valja dodati da je Maćika u pet navrata spašavao pecaroše koji su upadali u reku, a on svojim čamcem sa snažnim motorom stizao sa obale za tili čas i izvadio ih, a sada je njegovo beživotno telo traženo nedelju dana. Sve su to razlozi što su se u potragu uključili i ribari i mnogi prijatelji.

-Vest o tome da su bratovo telo, najzad, pronašli saznala sam u petak u 9,46 minuta. Rečeno mi je da su ga odneli u Novi Sad na obdukciju. Sutradan mi je javljeno da će obdukcija da se obavi u ponedeljak, a sahrana će se obaviti u utorak na Katoličkom groblju u Bečeju, rekla nam je Maćikina sestra Ida Domanj.

Dodajmo da je iza Janoša Talo Maćike ostalo petoro dece iz dva braka. Najmlađi  šesnaestogodišnji sin Viktor je sada ostao sam, jer mu je majka umrla pre osam godina.

       

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име