Dečji dispanzer
Dečji dispanzer

Zahvaljujući razumevanju Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koja je u okviru republičkog projekta „Obnovimo Srbiju“ izdvojila 13,6 miliona dinara, i lokalne samouprave iz čije kase će biti plaćen PDV, ovih dana je završena kompletna rekonstrukcija zgrada Dečijeg dispanzera u Bečeju.

Imajući u vidu da je objekat zdravstvenog profila lociran u Gornjem parku, čitav kompleks je oplemenjen, a zaposleni i korisnici su dobili optimalne uslove za rad.

-Prezadovoljni smo što je obavljena rekonstrukcija od krova do podruma. Na krovu je zamenjen sav crep, uređen je tavanski prostor, uvedena je nova protivpožarna zaštita, zamenjeni su vrata i prozori, postavljeni novi lavaboi i pločice oko njih, negde je i podna podloga promenjena, podrumski prostor, gde nam je smeštena arhiva, je izolovan i postavljene su pločice i na kraju sve prostorije i fasada su okrečeni. Imamo daleko bolje uslove za rad, koji se, posle dva meseca, opet odvija po starom, rekla nam je načelnica Dečijeg disanzera u Bečeju dr Đurđinka Drča Stanko.

Rekonstrukcija zgrade Dečijeg dispanzera od krova do podruma | Foto: Vlastimir Jankov
Rekonstrukcija zgrade Dečijeg dispanzera od krova do podruma | Foto: Vlastimir Jankov

Izvođač dvomesečnih radova je novosadska firma GAT u saradnji sa AKSIS Građevinskim birom  d. o. o. iz Novog Sada. Investitor je zadovoljan što je sve urađeno kvalitetno i u roku. Deca će opet na jednom mestu dobiti zdravstvenu zaštitu, mada nisu imali većih problema ni tokom minula dva meseca, jer su se u bečejskom Domu zdravlja dobro organizovali i savetovalište sa bebe i službu psihologa izmestili u centralnu zgradu Doma zdravlja, a zubna služba se odvijala u zgradi gde se se locirana zubna služba za odrasle.

Kako Dom zdravlja u Bečeju iduće godine obeležava sedam decenija postojanja zdravstvene zaštite dece u našoj najvećoj potiskoj varoši, to Dečiji dospanzer nije mogao dobiti prikladniji rođendanski poklon.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име