Polaznici „Školice plivanja“ iz Bačkog Petrovog Sela

Udruženje za školski sport i pedagoga fizičke kulture opštine Bečej organizuju „Školicu plivanja“ za, prvenstveno, decu iz Bačkog Petrovog Sela. U dvonedeljnu aktivnost bilo je uključeno 14 instruktora iz Ade, Bačkog Perovog Sela i Bečeja.

Inicijativa koju je pre par godina započeo profesor fizičkog vaspitanja Endre Hegediš iz Bačkog Petrovog Sela prerasla je u lepu tradiciju.

Prvenstveni cilj je da deca nauče da plivaju, a oni koji su to uspeli prethodnih godina da sada usavrše tehniku i stilove plivanja. Ove godine je bilo 130 polaznika, od kojih 50 neplivača, a 80 onih koji su u ovoj „školici“ naučili da plivaju i sada nastavljanju usavršavaje u ovom sportu. Čitavu akciju finansiraju roditelji, ali je značajna i podrška lokalne samouprave, koja nam je omogućila besplatno korišćenje sadržaja u bečejskom kompleksu otvorenih bazena, rekao je jedan od instruktora Goran Strajnić.

Svakodnevno su prve dve julske nedelje deca autobusima dolazila iz Bačkog Petrovog Sela i tokom prepodneva se odvijao rad „školice plivanja“.

Pokušavamo da kroz ovu akciju svu decu Bačkog Petrovog Sela naučimo da plivaju, kako bi nesmetano mogli da se tokom leta   kupaju u Tisi na kojoj leži naše selo. U bazenu se lakše sprovodi škola za neplivače, u okviru koje deca kroz igru razbiju strah od vode, potom nauče da se održavaju na vodi i potom savladaju tehniku prsnog plivanja. Oni koji su prethodnih godina naučili da plivaju, sada su se upoznavali sa stilovima plivanja. Akcija je naišla na dobar odziv dece i podršku roditelja, zaključuje ideolog čitve akcije Endre Hegediš.

Ko zna, možda će neko nastaviti da se bavi plivanjem ili nekim drugim vodenim sportom, što znači da akcija ima široku primenu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име