Završena je rekonstrukcija kompletne električne instalacije i osvetljenja u Tehničkoj školi Bečej. Đaci su posle nekoliko meseci juče ponovo sedeli u svojim klupama u matičnoj školi koja sada ima novi rasvetni i signalni sistem.

Radove je u potpunosti finansirao pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, a čitav posao koštao je oko 5,7 miliona dinara.

Problemi sa električnom instalacijom doveli su u pitanje bezbednost boravka đaka i nastavnika u školi koja postoji više od 130 godina.

Enertske inovacije, prema rečima direktorke Tehničke škole Bečej Svetlane Tašković, doprineće boljim uslovama za sticanje obrazovanja 500 đaka, koliko pohađa ovu srednju stručnu školu, a doneće i uštede od oko 30 odsto na računama za električnu energiju.

Radovi u Tehničkoj školi imali su dva nadzora, a među njima je bio i onaj Zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine, budući da je zgrada Tehničke škole od istorijskog značaja.
Nakon uređenja podstanice i smanjena računa za grejanje, i nedavno završene sanacije električne instalacije, škola planira da unapredi i druge segmente potrošnje.

U postupku javne nabavke koji je morao biti sproveden da bi se radovi poverili izvođaču, školi je pomogla lokalna samouprava u kojoj rade zaposleni sa sertifikatom službenika za javne nabavke, a koje ona nema, što je bila i smernica pokrajinske vlade koja je novac i dodeli.

Međutim, i u ovom postupku je bila samo jedna ponuda, grupe ponuđača sa liderom – firmom Evropa elektro iz Novog Sada. Iako je rok za završetak radova bio produžavan, iz Tehničke škole su zadovoljni urađenim.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име