Sa jedne od prethodnih sednica
Sa jedne od prethodnih sednica

Skupština opštine Bečej zasedaće u četvrtak 29. juna 38. put u ovom sazivu.

Na dnevnom redu su sledeći predlozi akata:

 1. Odluka o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine opštine Bečej. Dokument preuzmite OVDE.
 2. Odluka o završnom računu budžeta opštine Bečej za 2022. godinu. Dokument preuzmite OVDE.
 3. Odluka o obrazovanju štaba za vanredne situacije opštine Bečej. Dokument preuzmite OVDE.
 4. Pravilnik o uslovima obezbeđivanja i pružanja usluga Dnevnog boravka za decu i mlade. Dokument preuzmite OVDE.
 5. Rešenje o usvajanju Godišnjeg izveštaja o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bečej za 2022. godinu. Dokument preuzmite OVDE.
 6. Rešenje o davanju saglasnosti na Plan rada i finansijski plan Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bečej za 2023. godinu. Dokument preuzmite OVDE.
 7. Rešenje o usvajanju Izveštaja o poslovanju i završnog računa Narodne biblioteke Bečej za 2022. godinu. Dokument preuzmite OVDE.
 8. Rešenje o davanju saglasnosti na Plan rada sa finansijskim planom Narodne biblioteke Bečej za 2023. Dokument preuzmite OVDE.
 9. Rešenje o usvajanju izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem Turističke organizacije opštine Bečej za 2022. godinu. Dokument preuzmite OVDE.
 10. Rešenje o davanju saglasnosti na Statut o izmenama i dopunama Statuta Gradskog pozorišta Bečej. Dokument preuzmite OVDE.
 11. Rešenje o otuđenju neposrednom pogodbom građevinskog zemljišta javne svojine opštine Bečej radi ispravke susednih parcela broj 7723 KO Bečej i broj 7724 KO Bečej. Dokument preuzmite OVDE.
 12. Rešenje o imenovanju člana Komisije za rodnu ravnopravnost. Dokument preuzmite OVDE.
 13. Rešenje o imenovanju člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Toplana“ Bečej. Dokument preuzmite OVDE.
 14. Rešenje o konstatovanju prestanka funkcije člana školskog odbora Osnovne škole „Šamu Mihalj“ Bečej. Dokument preuzmite OVDE.

Na narednoj sednici Skupštine opštine Bečej Nikolini Lakić, profesoru biologije, biće potvrđen odbornički mandat. U obrazloženju se navodi da Odredba člana 72. Zakona o lokalnim izborima propisuje da mandat koji prestane odborniku pre nego što istekne vreme na koje je izabran Izborna komisija rešenjem dodeljuje prvom narednom kandidatu sa iste izborne liste kojem nije bio dodeljen mandat odbornika u roku od dva dana od dana kada je konstatovano da je prestao mandat. Kako je odborniku Skupštine opštine Bečej, Sanji Biro sa izborne liste Srpska napredna stranka – Aleksandar Vučić – Za našu decu, prestao mandat pre isteka vremena na koji je izabrana, Izborna komisija je dodelila mandat odbornici Nikolini Lakić te u skladu sa gore citiranim odredbama Zakona, donosi se odluka kao što glasi u dispozitivu.

U vezi sa završnim računom budžeta opštine Bečej za prethodnu godinu u opštem delu dokumenta se navodi sledeće: Ukupni prihodi i primanja 1.635.870.425 dinara i preneta sredstva (iz 2021. godine) u iznosu od 116.684.959 dinara što ukupno iznosi 1.752.555.384 dinara korigovano za povraćaj neutrošenih sredstava Autonomnoj pokrajini Vojvodine za projekat Postavljanje semafora na raskrsnici ulica Zelena i Zmaj Jovine u Bečeju u iznosu od 5.689 dinara, za povraćaj neutrošenih sredstava Autonomnoj Pokrajini Vojvodine za Uklanjanje nesanitarne deponije u Mileševu u iznosu od 908.739 dinara, za povraćaj neutrošenih sredstava Autonomnoj Pokrajini Vojvodine za projekat Uređenje kanala u Malom Ritu u iznosu od 2.768 dinara, za povraćaj neutrošenih sredstava Autonomnoj Pokrajini Vojvodine za projekat Izgradnja semafora na raskrsnici ulica Zelena i Zmaj Jovina u Bečeju u iznosu od 8.924 dinara i iznose 1.751.629.265 dinara.

Ukupni rashodi i izdaci za period od 1.1.2022. do 31.12.2022. godine iznose 1.607.549.269 dinara. Razlika ukupnih prihoda i primanja, prenetih sredstava i ukupnih rashoda i izdataka iznosi 149.079.995 dinara.

Na narednoj sednici će odlučivati o predlogu da iz reda zaposlenih u Javnom preduzeću „Toplana“ Bečej član u Nadzornom odboru bude Tatjana Tomašević.

Za novog člana Komisije za rodnu ravnopravnost predložen je Atila Silađi. Članom 43. Poslovnika Skupštine opštine Bečej je regulisano da predsednik Skupštine, u dogovoru sa predsednicima odborničkih grupa, odnosno odbornicima – predstavnicima političkih stranaka koje su zastupljene u Skupštini, predlaže Skupštini kandidate za predsednike i članove radnih tela, srazmerno broju odbornika koji te političke stranke imaju u Skupštini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име