Sve planirane aktivnosti u okviru Dečje nedelje su i realizovane, a organizatori mogu da budu zadovoljni kako time što je sve proteklo prema planu, tako i time što su reakcije, pre svega dece, više nego odlične.

Iz godine u godinu program je sve sadržajniji i obuhvata dece svih uzrasta, dajući im prostora da prošire svoja znanja i vidike. Važno mesto u obeležavanju nedelje koja za cilj ima da decu i njihove potrebe, ali i prava, stavi u prvi plan, jeste završnica manifestacije petkom. Osim što okupi najveći broj učesnika, do naredne godine ostavlja u sećanju lepu sliku koja asocira na to kolika je moć zajednice.

-Tokom čitave nedelje smo imali razne aktivnosti. Danas smo od listova kukuruza pravili lutkice, a zrna smo lepili na papir i tako pravili različite i zanimljive oblike, kaže Livija Kerepeš.

-Ove nedelje smo u školi imali mnogo aktivnosti i radionica ručnog rada. Pravili smo zanimljive lutke i figure od delova kukuruza. Sve je to bilo baš lepo, navodi Kinga Horvat.

Za decu predškolskog uzrasta važni su događaji poput onih u Dečjoj nedelji. Njihov adekvatan razvoj podstiču upravo kreativne aktivnosti poput onih koje su imali prilike da iskuse tokom prethodnih pet dana.

Građanka po meri dece 2017. godine je Izabela Šormaz, predsednica Društva prijatelja dece koja je priznanje dobila pre svega zbog svog dugogodišnjeg rada na afirmaciji prava dece i poboljšanja njihovog položaja u društvu.

-Priznanje je stiglo u godini kada obeležavam tri decenije svog pedagoškog iskustva, rekla je građanka po meri dece opštine Bečej za 2017. godinu. Ona je istakla da je pred aktivistima za ljudska prava i pre svega prava dece veliki izazov u današnje vreme.

Inače, Dečja nedelja 2017. godine ima moto „Gradimo mostove među generacijama – Za radost svakog deteta“.

Pogledajte kako je bilo na završni dan Dečje nedelje u Bečeju

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име