Kikinda, arhivska fotografija
Kikinda, arhivska fotografija

Pokrajinski štab za vanredne situacije danas je na predlog Instituta za javno zdravlje Vojvodine izdao naredbu Štabu za vanredne situacije u Kikindi da se u gradu obustavi rad svih ugostiteljskih objekta i pijaca, kao i da se zatvore sve trgovinske radnje, osim apoteka i prehrambenih prodavnica.

Nove rigoroznije mere povlače se zbog aktuelne epidemiološke situacije i sprečavanja širenja zaraze virusa korona. To je nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije potvrdio Pavle Markov, gradonačelnik Кikinde:

– Mera obustave rada svih ugostiteljskih objekata stupa na snagu odmah
– U potpunosti se obustavlja rad gradske i svih ostalih pijaca
– Sugrađanima će na raspolaganju biti isključivo prehrambene prodavnice i apoteke

Markov kaže da će se kontrolisati poštovanje ovih mera i dodaje se: ko se bude oglušio, može da očekuje sankcije.

Pokrajinski štab za vanredne situacije izdao je naredba zabrane prijema novih korisnika u Gerontološkim centrima. Naloženo je i da se izvrši dezinfekcija svih javnih površina, zdravstvenih ustanova, autobuske i železničke stanice, a posebno autobusa za međugradski saobraćaj, kao i da se svi kontakti osoba koje su već bile u karantinu stavljaju u samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić apeluje na sugrađane, naročito na starije od 65 godina, da se pridržavaju mera, kao i da se obrate službama za pomoć ukoliko im je potrebna.

On je najavio da će sutra i u opštini Bečej biti obavljena dezinfekcija zgrade opštine, doma zdravlja, suda, policije i kafića.

6 KOMENTARA

  1. Mi nemamo autobusku ni zeleznicku a pijace su svakako prazne.Mesta za paniku nema.Slusajte savete ovlascenih lica i pridrzavajte se propisanih mera.

  2. A kockarnice ? U Beogradu su jos uvek otvorene kockarnice i kladionice Mozzart. Njihov direktor izjavljuje za medije „naša opredeljenost da budemo društveno odgovorna kompanija ne prestaje ni u ovom teškom trenutku.“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име