Policijska stanica u Bečeju | Foto: Oskar Lukač
Policijska stanica u Bečeju | Foto: Oskar Lukač

Penzioner iz Bečeja P.J. (1953) priveden je danas oko 12 časova (20. marta) jer je kršio zabranu kretanja, te mu je podneta krivična prijava.

Njemu se na teret stavlja krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz člana 248.

Kako dalje nezvanično saznajemo, P. J. je policija zatekla u gradu.

Podsetimo, na teritoriji Republike Srbije za penzionere starije od 65 godina važi potpuna zabrana kretanja bez prethodnog odobrenja.

Ovim putem apelujemo na penzionere da se pridržavaju zabrane, ali i na mlade koji organizuju druženja i ne poštuju zabranu okupljanja građana kako na otvorenom tako i na zatvorenom prostoru, jer će u protivnom biti sankcionisani.

Zaključkom Vlade Republike Srbije je ograničeno okupljanje građana na javnim otvorenim i zatvorenim prostorima tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

U Srbiji je, podsetimo, zbog širenja korona virusa, na snazi vanredno stanje. Broj registrovanih koji su oboleli od tog virusa u Srbiji trenutno je 118.

Dodajmo i da je sinoć u obraćanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će u narednim danima policijski čas verovatno biti produžen.

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име