Zijah Sokolović sa monodramom „Međuigre 0 – 24“ pobednik je četvrtog Be:femona u Bečeju, zahvaljujući ocenama stručnog žirija.

Prema ocenama publike, koja je ove godine prvi put mogla da bude u ulozi žirija, najbolji je glumac Damir Poljičak iz Zagreba sa monodramom „Izložak br. 49“.

Pobedniku festivala monodrame osim plakete sleduje i umetnička slika.

Inače, Sokolović je i otvorio četvrti Be:femon. Podsetimo na to da je Sokolović uoči izlaska na scenu u Kreativnom centru Gradskog pozorišta Bečej promovisao svoju knjigu „Glumac je…glumac je…glumac“ koja nosi naziv predstave koju igra gotovo četiri decenije i kojoj daje lični pečat.

Odlična posećenost, monodrama više, samo su neke od karakteristike ovogodišnjeg izdanja festivala koji postaje tradicionalan.

-Šest sjajnih predstava, više oko 1.000 posetilaca za četiri festivalske večeri. Mislim da to mnogo znači za naš Bečej, rekao je direktor Gradskog pozorišta Bečej Zdravko Petrović.

Na programu si bile i „No ECOmment“ Roberta Rutonića, glumca mađarskog pozorišta iz Sente (Zentai Magyar Kamaraszinhaz), „Fatma“ Ivane Šćepanović, glumice Narodnog pozorišta iz Beograda, Nikola Rakočević, glumac JDP-a izveo je komad „Laura, molim te“, dok poslednjeg dana festivala, u nedelju publika videla „Izložak br. 49“ u izvođenju Damira Poljičaka, glumca Teatra Exit iz Zagreba, kao i monodramu „Glumac, kaži nešto smešno“ Irfana Mensura, koja je zatvorila četvrti Be:femon.

Glumica Dušanka Glid Stojanović, predsednica žirija, pozdravlja kulturne manifestacije poput festivala monodrama. Ona za portal MojBečej kaže da to što je sredina mala, ne znači da ne može da iznedri kvalitetan pozorišni festival.

Pored čuvene prvakinje Narodnog pozorišta u Beogradu, članovi žirija bili su i dvojica glumaca novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, Igor Pavlović i Milovan Filipović.

I dok se utisci sležu, organizatori Befemona već razmišljaju kako da naredni bude još bolji, iako je ovaj, sudeći prema raznovrsnom programu i broju gledalaca koji su svoje zadovoljstvo iskazivali aplauzom, podigao lestvicu na visok nivo.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име