U prva tri dana turnira na 12 utakmica viđeno je 109 golova | Foto: Vlastimir Jankov
U prva tri dana turnira na 12 utakmica viđeno je 109 golova | Foto: Vlastimir Jankov

Trećeg dana bečejskog Zimskog turnira u malom fudbalu odigrane su samo tri utakmice, jer se približavao doček Nove godine po Julijanskom kalendaru i bio je skraćen program, a obeližila su ga dva poraza ekipe Disko bar iz Vrbasa.

Prvo je u prvoj utakmici večeri bolja od njih bila ekipa Juteks iz Srbobrana rezultatom 9:3, a u poslednjoj utakmici savladala ih je ekipa Rozenberg sa 6:5.

Druga utakmica večeri bio je bečejski derbi, jer su se sastali Debeli zmaj i Bečejprevoz. Predvođeni raspoloženim četvorostrukim strelcem Igorom Dražićem, „zmajevi“ su rezultatom 7:3 savladali Bečejprevoz u čijim redovima se istakao dvostruki strelac Jovan Ćuk. Preostale pogotke za pobednike postigli su Miroslav Vender, Bojan Lovre i Marko Mrakić, a za poražene Albert Lekai.

Zbog igranja završnica na nekoliko turnira u okolini, subota i nedelja su slobodni dani na bečejskom turniru, a od ponedeljka se kraće „punom parom“. Podsećanja radi, u konkurenciji veterana je 10, a kod seniora 20 ekipa. Prva faza se igra u grupama po ligaškom bod sistemu. Od po pet ekipa u grupi, samo jedna ne nastavlja takmičenje posle prve faze igranja, a onda se prelazi na kup sistem. Nagradni fond u veteranskoj konkurenciji je sav prihod od kotizacije, znači 50.000 dinara, a u konkurenciji seniora pobedniku pripada, pored pehara, novčana nagrada u iznosu od 250.000 dinara, drugoplasirani će inkasirati 50.000, a trećeplasirani 25.000 dinara.

Od ponedeljka kreće program od sedam utakmica po večeri, gde će se prve dve igrati u veteranskoj, a preostalih pet u seniorskoj konkurenciji. Ulaznice za celovečernji program su simboličnih 50 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име