Zaskakutala je fudbalska lopta i razigrali se igrači po parketu bečejskog „hrama sportova“, što znači da je počeo tradicionalni Zimski turnir u malom fudbalu. Ukupno 40 ekipa, 28 u seniorskoj i 12 i veteranskoj konkurenciji, boriće se za prestižni epitet pobednika, koji seniorima donosi 400.000, a veteranima 60.000 dinara.

-Svakodnevno se igra po sedam utakmica. Prve dve su u konkurenciji veterana, a u preostalih pet se sastaju seniori. Golovi širine pet metara učinili su svoje, pa se mreže nemilice tresu. To ljubtelji fudbala vole i cene, pa verujem da će, kako vreme odmiče, sve zadovoljniji biti.

Prvi dan je protekao bez ikakvih incidenata, verujemo da će tako biti i večeras, a sutra se turnir neće igrati, jer veliki broj igrača ili slavi Jovanjdan ili odlazi na slavu. Prekosutra se sve normalno nastavlja, rekao nam je u ime organizatora bečejskog sportskog centra Atila Kasaš.

Čast da otvore ovogodišnji turnir pripala je veteranima bečejske Fortune i bačkogradištanske ekipe Auto servis Kudrić. Predvođeni Bakračem na golu, te igračima Bašićem, Vargecom, Milivojevim, Novčićem, Stanojevim, Stevanovićem… pobedili su Bečejci rezultatom 9:5, ali je sigurno da će braća Rajević, Brkljač, Dokić, Tatić… u daljem takmičenju mnogima pomrsiti račune.

U drugoj utakmici veteranske kategorije Eurosvit iz Bačkog Petrovog Sela, ekipe koja u svom sastavu ima i igrača iz Ade i Bečeja, bila je uspešnija od bečejske ekipe Apoteka Higija rezultatom 6:4. Prvu utakmicu u seniorskoj konkurenciji odigrali su stari poznanici, FK Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela i FK Mladost iz Radičevića. Uspešniji su bili „mladostaši“ rezultatom 4:3. U drugoj utakmici Motorfleks je sa 4:0 pobedio Bečejprevoz, potom je ekipa Tata Brada MGM Plamen deklasirala rezultatom 12:0 petrovoselsku ekipu Krumenaker mlinovi.

Zanimljivo je bilo u okršaju između bečejske ekipe Knot autofleks II i Žablja, koju su dobili Bečejci rezultatom 6:4. Rezultat sve kazuje i kada je u pitanju okršaj između bečejske ekipe Čajkini asovi i petrovoselske ZZ Tisa, jer je bilo 10:1 za Bečejce. Sudeći prema efikasnosti prvog dana turnira, nagledaćemo se golova. Jer, veterani su u dve utakmice 24 puta zatresli mrežu, a seniori su na pet utakmica postigli 44 pogotka. Ukupno 68 golova za jedno veče, a sve za samo 50 dinara, koliko staje ulaznica za večernji program. Znači, za svaki uloženi dinar videće se, bar, jedan gol. Isplativo.

Raspored današnjih sedam utakmica je sledeći:

VETERANI: 17 Bife Tea – MB Osiguranje (Novi Bečej)

17.45 Standard (Mol) – Veterani (Ada)

SENIORI: 18.30 Konama –Fortuna Sukur metal

19.15 Anova (Srbobran) – FK Jedinstvo (Novi Bečej)

20 sati Pet prijatelja (Temerin) – Lipa pet plus (Kumane)

20. 45 Kikinda – Auto servis Kudrić (Bačko Gradište)

21.30 Krojačka radionica Adrijana (Temerin)–BL Sportivo (N. Sad)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име