Čajkini asovi su pobedili, ali nisu briljirali | Foto: Vlastimir Jankov
Čajkini asovi su pobedili, ali nisu briljirali | Foto: Vlastimir Jankov

Koliko god da je organizator, Sportski centar „Đorđe Predin Badža“, želeo od starta da realizuju Zimski turnir u malom fudbalu maksimalno mobilno, „viša sila“ se isprečila i predviđen program od sedam utakmica u toku jedne večeri krenuće tek od ponedeljka.

Večeras će se igrati samo tri utakmice, a sutra i prekostutra se neće ni igrati.

-Prisiljeni smo na takav početak turnira, jer se, upravo, ovog vikenda završavaju turniri u nekoliko okolnih mesta i ekipe su zauzete učešćem na njima. Možda bismo mogli da uparimo tri utakmice po večeri, ali nismo želeli da povlačimo sudije za mali broj utakmica, a i ljubiteljima fudbala da naplaćujemo ulaznice od 50 dinara za „pola programa“. Odlučili smo da večeras igramo samo tri utakmice, jer predstoji doček Nove godine po Julijanskom kalendaru, a vikend će biti slobodan. Znači, od ponedeljka krećemo „punom parom“ po sedam utakmica tokom večeri, od kojih prve dve u konkurenciji veterana, a preostalih pet će igrati seniori, raportirao nam je u ime organizatora Atila Kasaš.

Ni sinoć nije bio, mada je najavljen, kompletan program. Poslednja utakmica nije igrana, jer je ekipa FK Napredak Agromaus iz Nadlja igrala na drugom turniru i nisu želeli da rizikuju vožnju po klizavom putu, pa su predali bez borbe Autofleks Knotu.

U dve veteranske utakmice favoriti su opravdali taj epitet. Higija je rezultatom 6:3 pobedila Taksi bel Eurosvit iz Bačkog Petrovog Sela, a Fontana Sukur metal je deklasirao ađansku ekipu Restoran Favata rezultatom 13:3. U prvoj utakmici po dva gola za pobednike postigli su Čaba Hegediš i Ištvan Tripolski, a Ištvan Fabijan je bio dvostruki strelac za poražene. U drugoj utakmici Dejan Ivanišević je bio najefikasniji igrač utakmice sa četiri postignuta pogotka.

Temerinskski sastav Banija pal je zabeležio pobedu i poraz | Foto: Vlastimir Jankov
Temerinskski sastav Banija pal je zabeležio pobedu i poraz | Foto: Vlastimir Jankov

Srbobranska ekipa Medison Siniša Gavrilov i bačkogradištanski Servis Kudrić igrali su nerešeno 2:2, potom je temerinski sastav Banija pal pobedila DK Grup sa 4:3. Mada su momci srbobranske ekipe Juteks pružili čvrts otpor na parketu, Čajkini asovi su slavili sa 6:4. Stefan Dražić i Nikola Ćulum su postigli po dva gola za pobedničku ekipu, a Žarko Sekulić je bio dvostruki strelac za poražene. Očekivalo se da će najviše profitirati momci temerinske ekipe Banija pal, jer su prihvatili da iste večeri odigraju dve utakmice. Međutim, posle pobede u prvoj, doživeli su piraz u drugoj utakmici od Potisja iz Radičevića rezultatom 1:2.

Večeras će od 17.30 igrati Veterani iz Ade i Bife Tea, od 18.30 Juteks igra protiv ekipe Disko bar, a od 19.15 sati sastaju se Bečejprevoz i Debeli zmaj.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име