Najveće potisko selo strahuje od lopova
Najveće potisko selo strahuje od lopova

Žitelji Bačkog Petrovog Sela, nakon informacije da se u najvećem potiskom selu ukida odeljenje policijske stanice, koje je i šire od opštine poznato po tome da ima problema sa bezbednošću, organizuju prikupljanje potpisa za peticiju. Zbog toga što policajaca više u tom selu nema, kako su nam rekli, meštani sa zebnjom čekaju zimu kada razbojništva ima u još većem broju.

Naš sagovornik Atila Sabo kaže da je selom odjeknula vest da se ukida odeljenje policije, kao i da je to sigurno dalo vetar u leđa razbojnicima, među kojima su i oni koji su pre nekoliko dana jednu stariju sugrađanku opljačkali, pri tom na nju bacajući cigle.

Portal MojBečej.rs je i ranije pisao o velikim problemima u bezbednosti najvećeg sela opštine Bečej. Pre mesec i po dana, odmah po informacijama da se ukida odeljenje policije, redakcija je uputila novinarska pitanja portparolu Policijske uprave Novi Sad, budući da bečejska stanica pripada njoj, kao i zbog toga što se komunikacija sa novinarima po ovakvim i sličnim pitanjima odvija isključivo posredstvom portparola. Detaljnije informacije o tome zašto se ukida odeljenje u Bačkom Petrovom Selu, međutim, i nakon telefonskih poziva i uveravanja da ćemo odgovor dobiti uskoro, nemamo.

Foto: Ilustracija, Policijska stanica u Bečeju
Foto: Ilustracija, Policijska stanica u Bečeju

Kako u okviru lokalne samouprave postoji i Savet za bezbednost, predsednika tog tela Nenada Tomaševića pitali smo da li je odatle upućen apel policiji i nadležnima kako bi se aktuelno stanje poboljšalo. Tomašević je s tim u vezi rekao da se „Savet za bezbednost bavi preventivom i drugim aktivnostima koje su realizovali, a nikako policijom.“

Na pitanje da li će Savet, sa obzirom na novu situaciju po pitanju bezbednosti u Bačkom Petrovom Selu, realizovati edukacije usmerene ka meštanima najvećeg potiskog sela, on je odgovorio da će je telo na čijem je on čelu realizovalo projekte u vezi sa vršnjačkim nasiljem i nasilja na internetu, borbe protiv droge, radu kafića, ali ne i rad u domenu policije.

Prema rečima predsednika opštine Bečej Dragana Tošića o situaciji u Bačkom Petrovom Selu obavešteni su i ministar unutrašnjih poslova, kao i direktor policije, te premijer Vlade Vojvodine i odbor Skupštine Vojvodine za bezbednost. Tošić je portalu MojBečej.rs rekao da je dobio čvrsta uveravanja da će se situacija vrlo brzo izmeniti, odnosno da Bačko Petrovo Selo neće ostati bez odeljenja policije.

Naš sagovornik iz Bačkog Petrovo Sela dodaje da je u selu primetno da u predvečernjim satima patroliraju policajci, verovatno, kako dodaje, sa namerom da se razbojnici zaplaše. Međutim, kako ističe, neophodno je da policajci budu prisutni na petrovoselskim ulicama i noću i u jutarnjim satima jer lopovi upravo tada pljačkaju.

Kako odgovor od nadležnih nismo dobili, ne raspolažemo ni zvaničnim informacijama o tome da li će, kao u Bačkom Petrovom Selu, biti ukinuto i odeljenje policije u Bačkom Gradištu o čemu se takođe nagađa.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име