Završeno je još jedno izdanje festivala scenskog stvaralaštva dece i mladih, a publika je tokom pet dana mogla da pogleda 10 predstava u dve kategorije.

Pobednik 63. Majskih igara u Bečeju u dečjoj konkurenciji je predstava „Kulturociklin END CALL iz Kruševca. Da je ovo najbolja predstava potvrdili su i stručni i dečji žiri, te su Kruševljani kući poneli „Zlatnog paža“.

-Predstava „Kulturociklin“ uspeva da na podjednako edukativan i umetnički način opiše atmosferu u kojoj se mladi u Srbiji danas nalaze i postavi veoma važno pitanje mentalnog zdravlja mladih. Veštim rešenjima, a najviše fantastičnom kolektivnom igrom ansambla, predstava potvrđuje da je umetnost dužna da učestvuje u lancu obrazovanja i da postavlja pitanja, obrazloženje je žirija.

U omladinskoj konkurenciji su, za razliku od dečje, dodeljena sva tri paža. Prvo mesto i „Zlatni paž“ pripali su predstavi „Čujem vrati se, čujem ostani“ u izvođenju novosadske dramske grupe „Šmiranti“.

Pomenimo i domaćine. Dramski studio mladih je sa predstavom „Razredni neprijatelj“ osvojio bronzanog paža i nagradu za najbolji kostim. Članice Dečjeg dramskog studija Gradskog pozorišta, Aldijana Sivčev i Lana Plemić u predstavi „Kako su postale ružne reči“, dobile su ravnopravnu nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu, dok je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Bečejka Ivana Onjin za ulogu Klaudije istoj predstavi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име