– Rad Javnog preduzeća „Toplana“ nismo kritikovali ovih dana, poslednji put je to bilo zimus prilikom usvajanja plana rada. Kritike koje su objavljene u mnogim medijima su došle iz struktura van Demokratske stranke, konkretno iz Ministarstva za energetiku, izjavio je Slobodan Zlokolica, predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Bečeju na današnjoj (11. oktobar) konferenciji za novinare.

 

– Uzimajući u obzir odnose predsednika Demokratske stranke (Dragan Đilas, prim. nov.) i resorne ministarke, teško je da smo mi imali bilo kakav uticaj da ministarka izjavi ono što je izrekla, i da posebno apostrofira situaciju u JP „Toplana” u Bečeju, koja je opterećena kako sa visokim zaradama, tako i sa velikim dugovima, naveo je Zlokolica, dodavši da je najlakše bilo reći da je za to kriva neka bivša vlast, te je očigledno da je to jedini manir i način rada ove vlasti i javnih preduzeća.

– Hvala ljudima u „Toplani” koji su juče izneli informacije o radu. To je jedan od dokaza da informacije idu mnogo brže od obećanja i da ovim gradom cirkulišu samo reči, a ne dela, ocenio je predsednik bečejskih demokrata.

Zlokolica je dalje rekao da Demokratska stranka nikada nije bila protiv investicija. Međutim, kako je istakao, nedorečeno je i nejasno poređenje cene radova od pre par godina i danas.

– Ne znam šta je on (direktor Dejan Vuković, prim. nov.) hteo time da kaže? Ne možete da se ponašate tako da kada uložite nekoliko miliona, recimo u rasvetu, kažete da ste sposobni, a da kada dugujete milion dinara NIS-u kažete da je kriva bivša vlast, rekao je Slobodan Zlokolica.

On se osvrnuo na poslovanje bečejskog javnog preduzeća rekavši da su demokrate ranije ukazivale na probleme koji se tiču finansijskog plana JP „Toplana”.

– DS je 19. septembra zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja tražila da se za prošlu, kao tekuću godinu, zaključno sa 15. septembrom, dostave podaci iz kojih bi se videlo šta je plaćeno, kome, koliko, kada. Odgovor je stigao da se ono što tražimo nalazi u izveštaju o radu koji je usvojila lokalna skupština, a da ćemo nakon kvartalnog zaključenja plana poslovanja biti izvešteni o svemu tome. To nije odgovor, a mi ćemo se obratiti Povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću, jer JP „Toplana” nije postupilo prema zahtevu, naveo je Zlokolica.

 DS duguje za grejanje, opština duguje DS

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare direktor bečejske „Toplane” izašao je sa podatkom da Opštinski odbor Demokratske stranke u Bečeju duguje za isporučeni energent oko 200.000 dinara. S tim u vezi, Slobodan Zlokolica kaže da je juče bio u „Toplani” gde je „dogovoren drugi reprogram tog duga”. – Ljudima tamo sam apostrofirao da je obaveza opštine bečej da i političkim partijama isplaćuju novac koji im sleduje prema Zakonu o finansiranju političkih partija. Taj novac služi, pre svega, za plaćanje troškova. Nefer je da se prigovara DS kako ona duguje, a s druge strane opština ne uplaćuje novac, istakao je šef DS.

Koliko je radnika u „Toplani”?

Zlokolica je na konferenciji za novinare podsetio da je na minuloj sednici lokalnog parlamenta u delu za odbornička pitanja zatražio odgovor na to koliko je zaposlenih u JP „Toplana”? – Na zvaničnoj internet stranici tog javnog preduzeća, kod organizacione strukture, stoji da je broj zaposlenih 23, dok je u programu i planu poslovanje, gde se kaže da će broj zaposlenih u 2013. godini biti 21, kazao je predsednik DS u Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име