Nastavljaju se aktivnosti JP „Direkcija“ Novi Bečej na izgradnji komunalne infrastrukture u toj banatskoj opštini, posebno fekalne kanalizacije. U toku su radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u Šušanjskom slivu. On obuhvata oko 212 hektara, a dužina ulica je oko 23 kilometra.

Ovaj sliv ima najviše poteškoća u evakuaciji otpadnih voda, a posebno je kritična ulica Tapai Šanora, koja je nivelacijski izgrađena da je put najniža kota profila ulice. U toj ulici ne postoji fekalna kanalizacija, tako da je odvođenje atmosferskih voda onemogućeno. – Ivan Bošnjak, direktor JP „Direkcija” kaže da su izgradnjom sekundarnog voda dužine od 350 metara, ostvareni uslovi za priključenje oko 30 domaćinstava na sistem gradske fekalne kanalizacije, što će u mnogome pomoći uslovima življenja stanovnika ovog dela ulice.

– Svesni smo da je najveći problem ovog sliva upravo fekalna kanalizacija. U narednom periodu ćemo se truditi da izgradimo što više sekundarnih vodova. Podatak u vezi sa zainteresovanima za priključenje na mrežu nemamo, ali je evidentna potreba za tim. Kada pogledate atmosferske kanale, vidite da su puni vode. Znamo da se odvođenje fekalnih voda vrši u atmosferske kanale, objasnio je direktor javnog preduzeća koje finansira ove radove.

Vrednost posla je oko dva miliona i devetsto hiljada dinara, a najpovoljniju ponudu na javnoj nabavci dala je firma „Maksim gradnja“ iz Subotice.”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име