A törökbecsei Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac Otthon mellett egy üres telek állt, ezt hasznosította az intézmény vezetősége, amikor több mint egy évvel ezelőtt megépítette itt az első üvegházat. Azóta még egy üvegházban termelnek zöldséget a ház konyhájára, és egy kis almaültetvényük is van.

Az idei palánták adományok voltak, őszre pedig 9000 saláta érkezik Üregről, így októberben mindhárom üvegházban, de a szabadban is saláta kerül a földbe. A felnőttek otthonának a kertészetében nem alkalmaznak sem műtrágyát, sem permetszereket, locsolásra pedig kútvizet használnak. Az otthonnak az üvegházak mellett egy gyümölcsöse is van, amelyben 200 almafacsemetét és 20 porzófát nevelnek, ezekről az idén lehet először gyümölcsöt szüretelni.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Stvarno važno: Informisanjem do ostvarivanja javnog interesa u opštini Novi Bečej“, koji sufinansira opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име