Energični ples na latino – američke ritmove, zanimljive koreografije i rekreacija, to sve mnogo prija ženama u Bačkom Petrovom Selu, o čemu svedoči i činjenica da je na prvi trening i poziv instruktorke zumbe Dijane Peter došlo tridesetak žena iz najvećeg potiskog sela.

Žene u seoskim sredinama opštine Bečej nemaju često priliku da učestvuju u aktivnostima ovog tipa, stoga je Bečejsko udruženje mladih u saradnji sa EU info pointom iz Novog Sada organizovalo radionice zumbe.

Zumba donosi rasterećenje i povezivanje sa telom, kaže instruktorka i poziva druge žene da se priključe radionicama.

Ostale su još dve besplatne radionice u školskoj sali u Bačkom Petrovom Selu, a termin je utorak u 17.30. Kako instruktorka kaže, postoji šansa da se časovi zumbe nastave.

-Mnogo volim da idem na zumbu jer me razmrda i fizički i psihički. Malo ovakvih aktivnosti imamo u selu, naročito za žene i starije. Dolazila sam i ranije kad je Dijana držala zumbu u selu. Ukoliko bude ponovo, ponovo ću dolaziti. Preporučujem svima jer nam doprinosu zdravlju, kaže jedna od žena sa kojima smo u Bačkom Petrovom Selu razgovarali.

Saradnja BUM-a i EU info pointa iz Novog Sada donela je u sela bečejske opštine brojne aktivnosti za različiti uzrast. Posle predavanja i drugih kreativnih aktivnosti u Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu, ostalo je u aprilu da se u Radičeviću realizuje radionica prve medicinske pomoći, radionica medijske pismenosti za učenike osnovne škole i muzičke mozgalice za decu. Nove aktivnosti biće u maju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име