Saobraćaj je nesmetano počeo da se odvija još pre mesec dana, a sada su završene i zvanično puštene u funkciju biciklistička i pešačka staza sa pešačkim prelazima, kao i kompletna javna rasveta.

-Ponosni smo da kompletan projekat kružnog toka, a sve dobija drugu dimenziju puštanjem u funkciju savremene javne rasvete, zadovoljno konstatuje predsednik opštine Bečej Vuk Radojević, koji je u društvu direktora Direkcije za izgradnju Bečeja Gorana Matića zvanično pustio u rad javnu rasvetu. Za ovaj deo projekta vezanog oko kružnog toka, vrednog 3,7 miliona dinara, bili smo zaduženi mi. Ukupno su postavljena 24 stuba, devet unutar kružnog toka i 15 na prilaznim saobraćajnicama. U pitanju je savremena tehnologija sa ugrađenim vremenskim relejima.

Svetiljke u kružnom toku svetle punim intezitetom tokom čitave noći, a preostalih 15 na prilaznim saobraćajnicama istim intezitetom svetle do 22 sata, a posle toga se intezitet smanjuje prema potrebi, čime se ostvaruje energetska efikasnost. Znajući kako je izgledala raskrsnica pre ulaska u Bečej iz pomenutim pravaca, sada se dobija sasvim drugačija slika o Bečeju. Najveći deo tereta izgradnje kružnog toka, oko 35 miliona dinara, podnelo je JP „Putevi Srbije“, a lokalna samouprave najveće potiske opštine se pobrinula za javnu rasvetu, i prostor između kružnog toka i biciklističke i pešačke staze, koji će biti kompletno uređen stvaranje uslova na proleće. Imajući u vidu naš mentalitet, jer je dan posle postavljanja zimzelenog ukrasnog drveća u središnjem delu kružnog toga ukradeno sedam stabala i isto toliko oštećeno, sada predstoji postavljanje video nadzora. Dva su razloga što je to neophodno. Prvi je već pomenut zbog našeg mentaliteta, a drugi je veoma bitan kao dokaz ukoliko se dogodi neki saobraćajni prekršaj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име