Posle brojnih premijera i više od 70 osvojenih nagrada, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej u subotu, 30. novembra, nakon dva meseca intenzivnog rada, izlazi pred bečejsku publiku sa novom predstavom.

U pitanju je komad poljskog autora Slavomira Mrožeka „Policajci“, čiju režiju, kao i godinama unazad, potpisuje glumac Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Igor Pavlović. U pitanju je, kako kažu, komedija puna apsurda i groteske koja je Mrožeku donela svetsku slavu sredinom prošlog veka.

U predstavi igraju: Gordana Adamov, Srđan Tomić, Nikola Zečević, Stefan Tomićević, Vanja Bojović, Teodora Zdravković, Stasja Štrbački, Nataša Stojačić, Katarina Milić i Marina Spasić.

Predstava počinje u 20 sati, a karte se prodaju po ceni od 200 dinara. Zainteresovani karte mogu rezervisati na broj telefona 021/6915-336 ili putem mejla [email protected]

Portal MojBečej.rs, u saradnji sa Gradskim pozorištem Bečej, najbržim čitaocima deli ukupno tri karte za premijeru predstave „Policajci“. Potrebno je da pošaljete imejl na adresu [email protected], a dobitnike ćemo obavestiti do četvrtka u 12 sati.

Dramski studio mladih dva meseca radi na novoj predstavi

Reč reditelja:

„U dalekoj, dalekoj budućnosti… u jednoj bezimenoj zemlji, u jednom bezimenom gradu u kom žive bezimeni građani, pripadnici slepo lojalnog bezimenog naroda, ostao je samo još jedan čovek koji misli drugačije. I – on je zatvoren.

Zaverenik-zatvorenik, bivši borac za slobodu uhapšen prilikom neuspelog pokušaja atentata na generala, odjednom odlučuje da odustane od svog antivladinog delovanja i prelazi na drugu stranu potpisivanjem vernopodaničkog akta. Ipak, gubitak poslednjeg protivnika vlasti donosi neslućene probleme…

Šta je to u ljudskom biću što ga vodi ka samoukidanju slobode? Da li je i takva sloboda da se misli svojom glavom u zatvoru bolja od ove na „slobodi“ gde to nije moguće? Šta je u takvoj zemlji zatvor?

“Policajci” su komad koji je Mrožeku doneo svetsku slavu 50-ih godina prošlog veka, ali je zbog svojih političkih stavova veći deo života proveo u emigraciji u Evropi. Možda bi svi trebalo da se zapitamo zašto je ova komedija, puna apsurda i groteske, ponovo aktuelna posle sedamdeset godina, štaviše – aktuelnija i modernija nego ikad.“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име