Dečiji dramski studio Gradskog pozorišta Bečej organizuje audiciju za prijem novih članova u četvrtak, 7. novembra, od 18 časova u prostorijama Kreativnog centra. Audicija je namenjena deci uzrasta od 5. do 7. razreda osnovne škole. 

Iz Gradskog pozorišta navode da je za audiciju dovoljno da deca spreme recitaciju ili imitaciju, da prepričaju deo bajke ili odglume scenu iz nekog filma ili serije. U sklopu ove dramske sekcije sa decom se rade razne govorne vežbe, brzalice i vežbe improvizacije, objašnjava ispred Dečijeg dramskog studija rediteljka Aneta Tucakov.

– Kao rezultat svega toga, i da bi publici pokazali šta smo naučili, obično na proleće odigramo predstavu. Do sada su glumci iz našeg Dečijeg dramskog studija bili veoma uspešni, pa su kao i njihove kolege iz Školice glume i Omladinske drame osvajali nagrade na festivalima. To nam je negde i cilj da učestvujemo na festivalima kako bi se predstave što više igrale. Ako mislite da imate dara za glumu i ako volite da glumite nekog drugog i niste stidljivi, onda vas očekujemo u četvrtak – zaključuje ona.

Inače, na nedavno održanom Festivаlu dečjih i omlаdinskih pozorišnih scenа Srbije u Jagodini, Dečiji dramski studio bečejskog pozorišta učestvovao je sa predstavom „Julija i Romeo“, gde je glumac Dimitrije Tucakov dobio nagradu za glavnu mušku ulogu na festivalu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име