Udruženje Tako kul, u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih, raspisalo je poziv za sve motivisane mlade sa teritorije opštine Bečej, uzrasta od 15 do 30 godina starosti, koji žele da nauče da pišu, čitaju i komuniciraju na mađarskom i srpskom jeziku, da se prijave za Školu jezika sredine. 

Glavni cilj ove škole jezika jeste povećanje zapošljivosti mladih kroz učenje jezika sredine i negovanje i očuvanje tradicije, poboljšanje života u lokalnoj zajednici, povećanje tolerancije među nacionalnim entitetima i smanjenje diskriminacije.

– Učenje nematernjeg jezika u sredinama kao što je opština Bečej je u proteklom periodu neopravdano izostavljeno, a u multietničkim sredinama kakva je Vojvodina neophodno je znati nematernji jezik, što zbog uspešnijeg i boljeg života sa svojim sugrađanima, tako i zbog toga što u današnje vreme jezik sredine predstavlja ključni faktor prilikom zapošljavanja mladih – objašnjavaju organizatori.

Škole mađarskog i srpskog jezika su besplatne i traju tri meseca u kojima se dinamika rada ogleda u organizovanim susretima dva puta nedeljno u trajanju od dva školska časa. Prijave su otvorene do 20. septembra, a formular se nalazi OVDE.

Škola jezika sredine se, kao i Zimnska škola informacionih tehnologija, realizuje u okviru projekta „Egyenlő esély minden fiatalnak – Jednaka šansa za sve mlade“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име