Narednih dana biće sunčano i tropski toplo vreme, gotovo bez oblačka, uz dalji postepen porast temperatura. Do srede ćemo biti i pod uticajem polja povišenog vazdušnog pritiska, uz sasvim stabilno vreme, objavio je sajt VojvodinaMeteo.

Ponedeljak će potencijalno biti najtopliji dan tokom ovog tropskog talasa, a nije isključeno ni da to bude najtopliji dan ovog leta. Minimalne temperature kretaće se između 20 i 23 stepeni Celzijusovih, a maksimalne dnevne od 37 do čak 39 stepeni, piše Vojvodina Meteo. Ekstremna vrućina zadržava se i u utorak, kada će se minimalne temperature kretati od 22 do 25 stepeni Celzijusovih (najtoplije i neprijatno toplo jutro), a maksimalne dnevne od 35 do 37.

U sredu uveče postojaće uslovi za pljuskove praćene grmljavinom, a što će važiti i za noć prema četvrtku.

-Još uvek je rano za detalje, ali prema trenutno dostupnom prognostičkom materijalu modela grube rezolucije, ponovo će postojati mogućnost za pojavu vremenskih nepogoda sa gradom, jakim i olujnim vetrom. Delovi Mađarske i Hrvatske imaće veću šansu za tako nešto, ali potencijal definitivno postoji i za Vojvodinu, navode na sajtu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име