Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević došao je juče u zgradu mesne zajednice u Bačkom Petrovom Selu kako bi sa meštanima razgovarao o problemima u selu, najpre o poslednjem, vandalskom činu kada je krajem avgusta na Pravoslavnom groblju oštećeno blizu 40 nadgrobnih spomenika.

-Današnji sastanak je zapravo odgovor na apel inicijatora protesta, koji ovaj događaj žele da iskoriste u političke svrhe i pozivaju sugrađane da potpišu peticiju za sastanak u mesnoj zajednici. Ovo nismo mi organizovali, da jesmo sala bi bila puna. Ovo je samo reakcija na njihovu dosadašnju aktivnost i poziv meštanima da sakupljaju peticiju. Nema potrebe. Mi ćemo doći, kao što smo i danas došli. Doći ćemo ponovo, rekao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.
On je rekao da ne vidi razlog zašto su pojedinci nezadovoljni jer je činjenica da je Javno preduzeće „Komunalac“ odmah po izlasku na teren pozvalo policiju, koja je uhvatila maloletne počinioce i privela ih pravdi. Svih 37 nadgrobnih spomenika, koliko ih je oštećeno u vandaliskom činu, sanirano je u najkraćem roku, a sve troškove snosilo je JP „Komunalac“.
Na sastanku sa meštanima je rečeno da će „Komunalac“ do kraja ovog meseca sanirati zid oko pravoslavnog groblja i urediti zelenu površinu, te da će se pažljivo razmotriti zahtev građana da se uvede video nadzor ili alarmni sistem.
Osim o situaciji na pravoslavnom groblju, meštani su sa predsednikom opštine razgovarali i o drugim aktuelnim temama u selu.

Pre desetak dana ispred mesne zajednice okupila se nekolicina građana da izraze nezadovoljstvo jer je, kako su rekli, izostala javna osuda predsednika opštine i drugih nadležnih.

O sastanku u mesnoj zajednici sa predsednikom opštine jedan od prisutnih meštana sa kojim smo razgovarali, Dragan Anđelković, saznao je sat vremena pre početka, i to posredno.

Naš sagovornik kaže da problema u selu ima mnogo, ali kao rešenje ne vidi da bi vraćanje policijaca u prostor mesne policije mogao da ih reši.

O terminu sastanka meštani sela su mogli da saznaju tek nešto ranije tog dana, dok su organizatore prethodnog okupljanja meštana obavestili direktno. Međutim, oni juče nisu prisustvovali sastanku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име