Udruženje „Živojin Mišić“ iz Beograda proglasilo je osmu generaciju Najboljih edukatora Srbije. Među šest nagrađenih pedagoga našla se ove godine Daniela Ćuk, nastavnica engleskog jezika u OŠ „Petefi Šandor“ iz Bečeja.

To su učitelji i nastavnici koji se svakodnevno ističu u svom radu, inovativni su, proaktivni, kreativni, pozitivni, pravedni i spremni na celoživotno učenje, navodi se u obrazloženju udruženja.

-Osmu godinu za redom, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola širom Srbije borili su se za titulu Najboljih edukatora Srbije. Kao i svake godine pristiglo je dosta kvalitetnih prijava, a mi smo odabrali šest izuzetnih nastavnika.

Pored titule Najboljih edukatora Srbije, pobednicima sleduje iznos od 100.000 dinara koji mogu da upotrebe da unaprede svoj rad i realizuju projekte sa decom.

Uz Bečejku, titule su poneli i Bojana Molnar, nastavnica biologije u OŠ „2. oktobar“ iz Zrenjanina, Dalibor Todorović, nastavnik računarske grupe predmeta u Gimnaziji „9. maj“ iz Niša, Jovica Plavšić, nastavnik hemije u Desetoj beogradskoj gimnaziji „Mihajlo Pupin“ iz Beograda, Lidija Pantić, nastavnica francuskog jezika u OŠ „Đura Jakšić“ iz Ćuprije i Predrag Vukosavljević, nastavnik informatike i računarstva u OŠ „Posavski partizani“ iz Obrenovca.

Ovogodišnji izbor Najboljih edukatora, pored udruženja, pomogli su brojni članovi komisije, pre svega prošlogodišnji nagrađeni edukatori koji se neumorno trude da pronađu nove inspirativne kolege.

Dragica Pavlović Babić, koordinatorka PISA istraživanja u Srbiji i saradnica Instituta za psihologiju u oblasti obrazovanja, Olga Nikolić, bivša glavna i odgovorna urednica Prosvetnog pregleda, te Jasna Petrović, Sanja Todorčev, Snežana Vićentić i Bojana Kostelac, predstavnice ZUOV-a.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име