Ilustracija | Foto: Freepik

Da li ste znali da je vino jedini proizvod koji se pravi u svakoj zemlji na svetu? Čak i zemlje Bliskog istoka, koje su veoma striktne kada je u pitanju konzumacija alkohola, proizvode pozamantne količine ovog pića i ostvaruju veliki profit od izvoza.

Stara izreka kaže da je u vinu istina, a mi ćemo dodati da je u vinu i spas jer jedna čaša dnevno ovog pića može da donese mnogo koristi našem organizmu. Istraživanjima se došlo do zaključka da sastojci iz vina mogu da pomognu u sprečavanju gubitka vida, a naučnici kažu da polifenoli iz vina uništavaju bakterije koje izazivaju bolesti desni. Prema jednoj studiji, umerena konzumacija crnog vina može pozitivno da utiče na naše srce i krvni pritisak, ali i dijabetes tip 2. Za to su zaslužni prirodni antioksidansi koji se nalaze u koži grožđa.

Iako je vino zdravo, ne treba preterivati. Muškarcima su dovoljne dve, a ženama jedna čaša dnevno. I zapamtite, glava ne boli od vina, glava boli od previše vina.

Znamo da vam se sada pije vino, a najbolji izbor ovog pića možete da pronađete u Plus Cash&Carry-ju u Kuli, koji se nalazi na glavnom putu Vrbas-Kula-Crvenka. Važno je napomenuti da ćete ovde pronaći impresivnu količinu vina različitih proizvođača i vrsta po najboljim cenama na tržištu!

Na sledećem linku prelistajte aktuelni liflet i odaberite vino, ali i nešto od proizvoda široke potrošnje: Plus Cash&Carry – Kula.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име