Protekle sedmice u Dom zdravlja Bečej je stigao još proletos najavljivani novi ultrazvučni aparat, savremenih performansi. On je opremljen dvema sondama – abdominalnom i linearnom i monitorom visoke rezolucije.

Vrednost aparata je 4.700.000 dinara, a bečejski dom zdravlja je novac dobio na konkursu kod resornog pokrajinskog sekretarijata.

Godišnje se kod radiologa u domu zdravlja pregleda oko 5.000 sugrađana. Takozvani pregled mekih tkiva obavi se oko 3.500 pacijenata u toku jedne godine. Prethodni aparat je bio u upotrebi 10 godina. Sonde koje se direktno koriste kod pregleda su ujedno i najosetljvije i najskuplje.

Savremeni ultrazvučni aparat prema rečima rukovodstva doma zdravlja i lekara specijalista radiologije povećavaju nivo kvaliteta zdravstvene usluge.

Dom zdravlja u narednim mesecima planira da unapredi vozni park i to nabavkom vozila za kućnu negu, za šta će im trebati podrška lokalne samouprave. Osim toga, nedostatak lekara specijalista i dalje je izražen – a najveći problem izuskuje zapošljavanje ginekologa i psihijatra.

Od ovog meseca pedijatri u Bečeju rade tokom čitavog vikenda jer su vrata Dečjeg dispanzera otvorena od 8 do 13 sati oba dana vikenda.

Požar koji se krajem jula dogodio u centralnoj zgradi je izazvao bojler, prema informacijama iz doma zdravlja. Rečeno je da su vatrogasci  izuzetno brzo došli po pozivu.

Šteta je u vidu oštećenih aparata, a i prostorija u kojoj se bojler zapalio treba da se sanira. Nije ljudski faktor, objasnili su nadležni, a na svu sreću nije bilo ni povređenih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име