Očekuje se dobre borbe
Očekuje se dobre borbe

Džudo ikebana na tatamiu kraj Tise

Kruna ovogodišnjih dešavanja u Džudo klubu Mladost iz Bečeja biće u nedelju organizacijom tradicionalanog, 24. po redu, Međunarodnog turnira za mlađi uzrast. Biće to treće aktivnost koju će u klubu upisati kurzivom.

Prvo im je na Svečanoj sednici Skupštine opštine Bečej 1. avgusta uručeno prestižno priznanja „Prvoavgustovska nagrada“, potom su 10. oktobra u Gradskoj kući Bečej obeležili 50. rođendan i promovisali kapitalnu klupsku Monografiju, a u nedelju, 13. novembra, će pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise okupiti džudo mladost Srbije i okruženja u poletarskoj, pionirskoj i kadetskoj konkurenciji. Istovremeno, u okviru turnira održaće se i 14. Memorijal „Željko Nikolić“ u pionirskoj konkurenciji za takmičare u kategoriji do 66 kilograma, u kojoj se takmičio prerano nastradali mladi bečejski džudista.

-Epidemiološka situacija u okruženju se smiruje i očekujem da ćemo imati oko 400 takmičara iz svih kraje Srbije, ali i Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Crne Gore… Verujem da će ljubitelji džudoa uživati u potezima mladih takmičara, što je najbolja potvrda da ne treba da brinemo za budućnost našeg sporta, veli direktor turnira Milorad Lončarević.

Ceremonijal svečanog otvaranja predviđen je za 10.45 sati, a petnaestak minute kasnije počeće prve eliminacione borbe. Sveukupni ekipni pobednik biće nagrađen velikim peharom, a manji će pripasti najboljim ženskim i muškim ekipama u svakoj uzrasnoj kategoriji. Što se pojedinaca tiče, medaljama će biti nagrađeni najuspešniji u težinskim kategorijama. Porodica tragično nastradalog Željka Nikolića će, kao i svake godine, pobednika memorijalne kategorije do 66 kilograma u konkurenciji pionira nagraditi peharom i sa 100 evra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име