https://www.freepik.com/

Pastrmka je ukusna i hranljiva riba koja se često priprema na različite načine. U kombinaciji sa medom i belim lukom, dobijamo jedinstveni ukus i aromu koja će učiniti ovaj obrok posebnim i nezaboravnim. Ovaj recept za pastrmku sa medom i belim lukom je jednostavan za pripremu i savršen za sve ljubitelje ribe. Uz malo vremena i truda, možete pripremiti ukusan i zdrav obrok koji će oduševiti vaše goste i članove porodice.

Sastojci:

– 2 pastrmke
– 2 kašike meda
– 2 kašike maslinovog ulja
– sok od 1 limuna
– 2 čena belog luka, iseckana
– so i biber po ukusu
– sveži peršun za garniranje

Pastrmku, ali i ostale sastojke uvek možete da pronađete u Plus Cash&Carry-ju u Kuli i to po najboljim cenama na tržištu. Plus Cash&Carry se nalazi na glavnom putu Vrbas – Kula – Crvenka i možete ga posetiti svakog dana od 07:00 do 22:00 sata.

Uputstvo za pripremu:

– Uključite rernu na 200°C.
– U činiji pomešajte med, maslinovo ulje, sok od limuna i beli luk.
– Stavite pastrmke u veliku posudu za pečenje i prelijte ih prethodno pripremljenom smesom. Dobro ih prekrijte sa svih strana.
– Začinite pastrmke sa soli i biberom po ukusu.
– Stavite posudu za pečenje u rernu i pecite pastrmke oko 15 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe boje.
– Izvadite ih iz rerne i garnirajte svežim peršunom.

Servirajte toplo uz prilog po izboru, poput pečenog povrća ili salate.

Napomena: Ovaj recept se može prilagoditi za veći broj osoba. Samo povećajte sastojke u skladu sa vašim potrebama. Uživajte u ovom ukusnom jelu sa svojom porodicom i prijateljima!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име