FK Vojvodina Bačko Gradište
FK Vojvodina Bačko Gradište

Od ukupno pet odigranih pripremnih utakmica fudbaleri Vojvodine zabeležili su skor od tri pobede i dva nerešena rezultata, i to:

FK Vojvodina – FK Cement Beočin 2:2

FK Vojvodina – FK Petar Puača 4:2

FK Vojvodina – FK TSK 4:3

FK Vojvodina – FK Obilić Zmajevo 2:2

FK Vojvodina – FK Sloga Temerin 4:0

Uz gol razliku 16:9, vidi se da gaje napadački fudbal.

Trener Lazar Dabižljević potencira na visokom presingu koji daje rezultat, ali to isto tako znači da mogu biti ranjivi u odbrani koja je u ovih pet utakmica primila devet golova.

Čak 10 igrača se upisalo u strelce za Vojvodinu u ovim pripremnim utakmicama:

Stefan Korać – 3

Nemanja Marković – 2

Miodrag Pelengić – 2

Velibor Novaković – 2

Ilija Erdeljan – 2

Nikola Novaković – 1

Dimitrije Ilić – 1

Stefan Janković – 1

Nemanja Jović – 1

Aleksandar Marjanov – 1

-Napravili smo odličan i konkurentan tim za koji smatram da će imati veliku ulogu u okviru naše lige za ovu sezonu. Pozitivno sam iznenađen pojedinim igračima koji su mi se nametnuli u ovih pet pripremnih utakmica, što je pokazatelj dobrog rada i truda na treninzima. Kvalitet ekipe se ogleda u dva pravca – prvi koliko dobro realizuje šanse koje stvara na terenu i drugi pravac u smislu pravljenja što manje grešaka iz kojih možemo primiti gol. Uočili smo neke nedostatke u prve četiri odigrane utakmice i uspeli smo da ih ispravimo u petoj utakmici, u kojoj nismo primili gol. Ukoliko moji momci nastave ovako, ne sumnjam da ćemo biti iznenađenje ovog proleća, zaključio je Lazar Dabižljević.

Prvenstvena trka VFL Sever startuje 13.08.2023. godine u 17 časova kada domaćin Vojvodina dočekuje ekipu Preporoda iz Novog Žednika.

-Momci su završili ciklus priprema na zadovoljavajućem nivou i verujem da spremno dočekujemo početak prvenstva. Pojačanja su opravdala očekivanja, pa verujem da će momci ostvariti visok plasman ove sezone. Za razliku od momenta kada sam preuzeo klub u novembru prošle godine, sada ne postoji taj pritisak od eventualnog ispadanja, pa svi ulazimo maksimalno rasterećeno u novu sezonu. Želim svim igračima da nastave vredno da rade i da ih povrede izbegnu, a uz stručan rad i vođstvo trenera Lazara, ne sumnjam u dobar rezultat, izjavio je predsednik kluba Stojan Stojanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име