Osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u disciplini K2- 1.000 metara kajakš Marko Tomićević gost je novog izdanja emisije „Objektivno“.

-Medalja na olimpijadi je najveće dostignuće za sportistu. Misliš da ćeš, kada to postigneš, biti srećan čitavog života. Shvatio sam da je, u stvari, put koji me je doveo do medalje ono što me čini srećnim, kaže Marko Tomićević.

Naš sagovornik kaže da, iako se ne opterećuje rezultatima na takmičenjima, ima neostvarene ciljeve u sportskoj karijeri jer do sada nije bio ni svetski, ni evropski, a ni olimpijski šampion.

Letnji deo priprema već tri godine provodi u Čurugu, za šta veruje da njemu i partner iz dvoseda Milenku Zoriću donosi sreću.

– U Čurugu imamo odlične uslove za pripreme. Nema čamaca, voda ne teče, što nam je bitno jer se mi takmičimo na mirnoj vodi. U tom periodu živimo na ribljoj čardi „Tiha Tisa“, živimo, praktično u selu u kom možemo da treniramo i da uživamo. Kombinacija treninga i života tamo je ono što donosi rezultate, ističe trofejni kajakaš.

Marko Tomićević i Marko Novaković će sa partnerima u dvosedima, Milenkom Zorićem, odnosno Nebojsom Grujićem, veslati za odličje na Svetskom prvenstvu koje se od 23. do 27. avgusta održava u Račicama u Slovačkoj.

Idem da predstavljam Bečej i Srbiju na najbolji način na koji mogu, obećava Marko Tomićević.

O tome da li je kajak dobio mesto koje zbog dostignuća sportista zaslužuje, koliko je važno koncentrisati se pred trku, koji su sve izazovi u životu profesionalnog sportiste, o budućim takmičenjima i o drugim temama koje smo otvorili sa našim sagovornikom saznajte u novom izdanju emisije „Objektivno“.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име