U petak, 2. februara, od 20 časova odigraće se predstava „Bilo jednom na Brijunima“ u režiji Kokana Mladenovića, u Gradskom pozorištu u Bečeju.

Milan Marić igraće ulogu Ričarda Bartona, Branislav Trifunović ulogu Josipa Broza, Tihana Lazović u ulozi Elizabet Tejlor i Sanja Marković kao Jovanka Broz.

Predstava polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para: Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor. Ovaj susret dogodio se na ostrvu Brijuni sedamdesetih godina prošlog veka. Podaci o samom susretu i zajedničkom vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ovi materijali poslužiće kao inspiracija i građa za buduću predstavu.

Snimanje filma „Sutjeska“ bilo je osnovni povod ovog susreta i to je ono što o samom susretu istorijski pouzdano znamo. Sve ostalo plod je mašte autora predstave.
Upravo, domaštavanje i istraživanje mogućih događaja i odnosa između ove četiri istaknute ličnosti prilikom jednog istorijskog susreta tema je predstave.

Koje su to sve uloge koje igraju ovo četvoro ljudi? Šta znači igrati više uloga u odnosu sa različitim ljudima? Šta su to sve naši pojedinačni i kolektivni identiteti, lični interesi i društvene zasluge? Otkrićete kroz ovu interesantu istorijsku priču!

Ulaznice su u prodaji po ceni od 800 dinara, za sve dodatne informacije možete pozvati na broj 021 6915 336 (radnim danima od 8 do 14 časova), takođe se možete informisati i putem mejl adrese pozoristebecej@gmail.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име