Za dobrim konjima se uvek diže prašina | Foto: Vlastimir Jankov
Za dobrim konjima se uvek diže prašina | Foto: Vlastimir Jankov

Konjički klub Potisje iz Bečej uspešno je organizovao jedini kasački dan u godini sa pet trka po 10 kvalitetnih grla iz 34 različita mesta Srbije. Sve trke su bila sa autostartom, a vozilo se po travnatoj stazi dužine 1.600 metara. Ukupan nagradni fond iznosio je 250.000 dinara, gde su pobednici, pored pehara, inkasirali po 18.500, drugoplasirani upola manje, trećeplasirani 5.550 i četvtoplasirani 3.700 dinara.

Organizator je dodelio pehar i najuspešnijem jahaču u ravnoj galopskoj trci na neosedlanim konjima, a specijalna nagrada, torta, uručena je i jedinoj dami vozaču Stani Pejić Tukuljac iz Donjeg Tavankuta.

-Zadovoljni smo odzivom i kvalitetom grla, koja su priredila pravi doživljaj brojnim posetiocima. Još jedanput se pokazalo da Bečejci vole konjički sport. Imali smo i povoljne vremenske uslove, pa su svi zadovoljni napustili naš hipodrom kraj Radarske stanice, konstatuje predsednik KK Potisje Sava Vojnović, koji je u drugoj trci stigao na cilj četvrti s grlom Lili, vlasništvo najmlađe članice kluba Jovane Hosović.

Najviše razloga za radost ima porodica Kečenović iz Subotice, jer je Monikino grlo Serial Killer NP sa Borisom Kečenovićem u sulkama pobedilo u poslednjoj najbržoj kasačkoj trci u vremenu 1:21,9. U istoj trci drugo mesto osvojilo je grlo Belisima iz Dolova sa vozačem Branislavom Mukićem u vremenu 1:22,7, treći je bio Raveo (1:22,7), vlasništvo Marka Jozića iz Sombora sa vozačem Andorom Anđelom i četvrti u plasmanu grlo ABBA (1:23,4) Milana Tasića iz Niša, koji je i vozio sulke.

Za jedinu damu torta od organizatora | Foto: Vlastimir Jankov
Za jedinu damu torta od organizatora | Foto: Vlastimir Jankov

U prvoj trci pobedilo je grlo Dr Alpaco (1,28,1) iz Bikova, drugo mesto osvojio je Soni (1:28,4) vlasništvo Aleksandra Đorđevića iz Leskovca, a vozio je Zoran Petrović. Treći je bio Sekretariat (1:29,0), grlo Rolnada Bakoša iz Malog Iđoša sa Čabom Vargom u sulkama, a četvrti Noris (1:29,8) je vlasništvo dr Đorđa Đakovića iz Leskovca, a sulke je vozio Atila Sokola.   U drugoj trci pobedila je Atena (1:26,3) Geze Jankovića iz Malog Iđoša sa Atilom Sekeom u sulkama, druga je bila Lamona (1:26,7) Oskara Ožvara iz Čantavira, koji je bio i vožač. Treće mesto pripalo je Benetonu (1:27,3) Ranka Savčića iz Aradca, koji je i vozio sulke, a u plasmanu je bilo i već pomenuto grlo Lili K. H (1,27,6) Jelene Hosović iz Bečeja sa Savom Vojnovićem u sulkama.

Grlo Haker AS (1:26,7) Aleksandra i Marka Dimitrijevića iz Vlaškog Dola pobedilo je u trećoj trci sa Miodragom Dimitrijevićem u sulkama, a drugo mesto pripalo je Flekici (1:26,8) Zlatka Tumbasa iz Donjeg Tavankuta, sa Sinišom Vujković Bukvinom u sulkama. Treće je bilo grlo Mercedes R. R.(1:28,6) Velibora Đorđevića iz Bratinca sa Milanom Tasićem u ulozi vozača, a u plasmanu je bilo i grlo Severino (1:28,8) Milana Prišića iz Žablja, koji je bio i vozač.

U četvrtoj trci pobedilo je grlo Meres (1:22,8), vlasništvo predsednika Skupštine APV Ištvana Pastora iz Subotice, a sulke je vozio Branislav Mukić. Drugoplasirano grlo Let Her Go S. P (1:23,1) Save Popova iz Mileševa vozio je Boris Pečenović. Grlo Simo Mak (1:23,4) Nataše Vujković Simić iz Subotice sa Aleksandrom Žižom u sulkama bilo je treće, a u plasman je ušlo o grlo Šinej Don (1:23,6) Lazara Milića iz Gospođinaca, koji je i vozač bio.

U revijalnoj ravnoj galopskoj trci startovao je kvintet mladih bečejskh konja, a ubedljivo prvo mesto pripalo je lisastom alatu Busteru, kojeg je jahao Mikloš Kiš Utsai.

Atrakcija čitave manifestacije bio je naš proslavljeni kajakaški reprezentativac Marko Novaković, inače ljubitelj konjičkog sporta, koji je u pojedinim trkama uručivao nagrade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име