Rotari klub Stari Bečej se uključio u akciju „Tandem“ Medijsko edukativnog centra u Beogradu i tamošnjeg Rotari kluba Beograd Dunav, pokrenutu prošle godine i tim povodom u subotu 8. aprila organizovao humanitarno druženje rotarijanaca u dvorcu Bogdana Dunjerskog.

Akcija je zapravo deo startap projekta namenjenog slepima i slabovidima, a podršku u Bečeju pružaju mladom Bojanu Bigi, koji je već imao priliku da sastavi tandem bicikl i u tome bio uspešan.

Domaćini su pripremili kulturni program u okviru kojeg je, između ostalog, biti izvedena i pozorišna predstava Bečejca Zorana Subotičkog „Od raja do beznjenice“.

Iako je završio medicinsku školu, smer za fizioterapeuta, usled nemogućnosti da se zaposli u struci, Bojan Biga se okrenuo drugim poslovima i prihvatio se izazova koji mu je ponuđen.

Mladiću je pružena finansijska pomoć u započinjanju biznisa i kasnije pomoć u radu tokom realizacije projekta, pošto mladi Bečejac ne može da vari ili farba, ali mnoge druge radove sam izvodi do perfekcije.

Bicikli iz Bojanove radionice biće iznajmljivani i na Adi u Beogradu, od čega će Bečejac imati dodatni prihod. Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име