Raste broj pozitivnih na kovid 19 u Vojvodini, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine, odakle napominju da je više od 90 odsto obolelih bez simptoma ili sa blagom kliničkom slikom. Više pročitajte OVDE.

Iz Doma zdravlja Bečej obaveštavaju da se testovi (PCR) na korona virus ne rade u toj ustanovi, već u Institutu, a ujedno i apeluju na građane da poštuju mere prevencije. U narednom period bi, ističu, trebalo izbegavati dolazak u Dom zdravlja, osim ako je preko potrebno.

U Dom zdravlja Bečej se može ući samo sa maskom i prethodnom dezinfekcijom ruku, kao i izmerenom temperaturom. Medicinskom osoblju na vratima mora se reći razlog svog dolaska, a oni će, dodaje direktorka, pomoći da na najbrži način pacijenti ostvare svoje pravo na zdravstvenu zaštitu. Više saznajte OVDE.

Strani partner ponovo želi da proda svoj udeo „Potisju“, a opština Bečej, kao većinski partner, ponovo je obaveštena o nameri stranog partnera da izađe iz vlasništva preduzeća. Nakon što je bečejski parlament u oktobru prošle godine odbio ponudu manjinskog partnera da po pravu preče kupovine kupi njegov udeo u DOO „Potisje“ Bečej, „Aliska Tera“ je nastavila sa potragom za potencijalnim kupcem, ali se prodaja nije realizovala. Više pročitajte OVDE.

Korisnici poslovnih prostora i stanovnici ulice Zoltana Čuke na potezu od Glavne do Čilaga obavešteni su da će sredinom jula početi rekonstrukcija ulice.

Rok za izvođenje je 60 kalendarskih dana, a u toku radova saobraćaj u ovoj ulici biće obustavljen.

Vojvođanski front u svom saopštenju navodi da su nakon lokalnih izbora u opštini Bečej svi na gubitku. Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima. U budućem sazivu lokalnog parlamenta ova politička opcija imaće jednog odbornika. Saopštenje pročitajte OVDE.

Vodostaj Tise kod Sente danas iznosi 528 centimetara, što je nešto niže od izmerenog u ponedeljak kada je bio najviši (536 cm). Inače, granica redovne odbrane od poplava za ovaj deo Tise se proglašava kada reka dostigne propisanu granicu od 600 centimetara, i ukoliko bude imala tendenciju daljeg porasta.

Od srede do petka (1. – 3. jul) biće realizovana akcija suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Bečej. Tretiranje će se obaviti iz aviona, a biće obuhvaćeni izlivi i priobalje Tise, na površini od 200 hektara. Početak tretmana je u 7 sati svakog dana. Preparat VectoBac WG nije opasan za pčele.

Predstavnica opštine Bečej na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ osamnaestogodišnja Danica Đin, uprkos epidemiji korona virusa, mesecima, uz podršku mentora – da li direktno ili posredstvom tehnologija, vredno vežba. Učenica Ekonomske škole u Bečeju, pesmom kiparske pevačice, na Maloj Evroviziji, kako zovu ovaj festival, predstavljaće tu mediteransku zemlju. Više pročitajte OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име