Orkestar harmonika sastavljen od bivših i aktulenih učenika i profesora Muzičke škole Petar Konjović nakon samo nekoliko meseci koliko postoji održao je celovečernji koncert u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) u Domu oružanih snaga BiH.

Osim što su izveli dela umetničke muzike koja su sa vredno uvežbavali, članovi orkestra, na čijem je čelu Tamara Krajtmar, kažu da su iskoristili priliku i da promovišu opštinu Bečej, kao i da ih raduje što imaju priliku da sviraju na raznolikim mestima i pred publikom iz drugih gradova, kaže jedna od članica orkestra Ivana Kikić.

Treba isticati da pojedini članovi orkestra harmonika nisu 20 godina uzeli instrument u ruke, te su za njih vežbanje novih kompozicija i nastupi pred širokim auditorijumom poseban izazov.

Povodom tradicionalnog međunarodnog takmičenja Fantast, u organizaciji bečejske muzičke škole koji se trenutno održava u istoimenom letnjikovcu porodice Dunđerski nadomak Bečeja, u nedelju 21. maja ljubitelji umetničke muzike moći će u Gradskom pozorištu Bečej da poslušaju nesvakidašnji koncert koji će održati Omladinski duvački orkestar iz Čongrada, tamburaški orkestar škole domaćina i škole i novi orkestar harmonika… Ulaz je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име