Nekada su sve radili rukom, olovkom i lenjirima, a danas uz kompjuterske programe, grafički dizajneri retko kad su bez posla. Upravo zbog toga što nove tehnologije donose i nove mogućnosti za zaposlenje, već nekoliko godina u Bečeju zahvaljujući program „Jednaka šansa za sve mlade“ zainteresovani mogu besplatno da pohađaju višemesečnu obuku grafičkog dizajna.

Od običnog logotipa na olovci, do velelepnih bilborda na javnim površinama, za grafičke dizajnere polje za izražavanje kreativnosti, uz sugestije klijenata čiji poslovni poduhvat treba predstaviti, skoro da nema granica.

Zato mladi sa kojima smo razgovarali savetuju svoje vršnjake da se ubuduće prijave na ove i slične obuke, jer, osim što kvalitetno upotpunjuju slobodno vreme, donose i nove šanse – za razvoj kreativnosti, ali i za zaposlenje.

U sklopu Škole informacionih tehnologija uči se još i o veb dizajnu i o mrežnim rešenjima. Na kraju tromesečne obuke polaznici će polagati završni test i, ukoliko budu uspešni, dobiti sertifikate.

Obuka grafičkog i veb dizajna se ove godine realizuje u prostorijama Tehničke škole u Bečeju.

Program realizuje Udruženje građana „Tako kul“, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Pogledajte TV prilog

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име