Prvarice i prsluci i obeležja za povećanje bezbednosti u saobraćaju, ali i zaštitne maske – to je gest od opštine Bečej prema deci koja danas prvi put sedaju u školsku klupu. Njih je danas 305 (prošle godine ih je bilo 332), a svi su, za razliku od dečaka i devojčica njihovog uzrasta ranijih godina, dobili i zaštitne maske.

Pored toga, zbog epidemije korona virusa nastava traje kraće – umesto uobičajenih 45 minuta, čas traje pola sata.

Nastavna godina u opštini Bečej počinje u adekvatnim uslovima, kaže predsednik opštine Bečej Dragan Tošić. Međutim, ranije najavljeni projekti renoviranja škola „Sever Đurkić“ i „Bratstvo“ nisu još ni započeti.

Na spisak školskih objekata za rekonstrukciju dodaje se onaj u Mileševu, kaže predsednik opštine. Umesto u nedavno renovirani objekat u susedni Drljan, roditelji su decu prvog dana škole doveli ispred zaključanog objekta.

Predsednik opštine dodaje da će odgovoriti na peticiju sa 140 potpisa i da će razgovarati sa meštanima koji veruju – ukoliko se zatvori škola, nestaće i selo. Više o temi OVDE.

Od danas je sa decom sa smetnjama u razvoju počelo da radi 15 ličnih pratilaca, dok su tri u postupku prikupljanja potrebne dokumentacije. Sa svima njima će ugovor biti potpisan danas ili sutra, najavljuju nadležni.

 

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име