Foto: Pixabay, penzionerka
Foto: Pixabay, penzionerka

U okviru mera za ublažavanje posledica epidemije virusa korona i olakšavanja svakodnevnog života građana, Pokrajinska vlada preporučila je danas svim lokalnim samoupravama u Vojvodini da obezbede novac za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa za pomoć penzionerima sa mesečnim primanjima nižim od 30.000 dinara, a kao podršku za 19 manje razvijenih lokalnih samouprava u realizaciji ove preporuke, izdvojiće 50 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Na Klinici za infektivne bolesti Кliničkog centra Vojvodine (КCV) trenutno se, inače, leči 11 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19. Kod dva pacijenta, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, dok je opšte stanje preostalih obolelih pacijenata zadovoljavajuće.

Kod svih obolelih pacijenata sprovodi se dvadesetčetvoročasovni monitoring i intenzivno lečenje. Svi pacijenti se leče po algoritmima i protokolima predviđenim za obolele od korona virusa i u njihovom lečenju učestvuju lekari svih neophodnih specijalnosti, zaključuje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име