Razvoj privrede, investicije i turizam bili su teme razgovora tokom posete pokrajinskog sekretara Nenada Ivaniševića opštini Novi Bečej.

Sekretar Nenad Ivanišević je rekao da je opština Novi Bečej u prethodne četiri godine, kroz privredu, turizam i zapošljavanje od Pokrajinskog sekretarijata dobila 22 miliona dinara što je prema njegovim rečima malo.

-Ideja je da se zajedno sa lokalnim samoupravama kreiraju konkursi kojima će sekretarijat u ovoj i narednim godinama pomagati turističku infrastrukturu, naveo je sekretar.

-Nama je partner u turizmu na tom nivou uvek lokalna turistička organizacija. Potrudićemo se da u celoj pokrajini razvijemo turističke organizacije jer su one od strateškog značaja, rekao je Ivanišević, koji je najavio i predstojeće konkurse Sekretarijata, iz oblasti privrede, turizma, a posebno zapošljavanja.

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović naglasio je da postoji mnogo pripremljenih projekata i onih koji su u pripremi, a koji podrazumevaju privredu, infrastrukturu, saobraćaj, komunalne delatnosti, s tim što je u okviru današnjeg susreta akcenat stavljen na unapređenje turističke infrastrukture.

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam upoznala se sa privrednim, kulturno-istorijskim i turističkim resursima novobečjske opštine obišavši Marinu „Gradište“ – jedinu ovog tipa na reci Tisi, žitni magacin, zgradu stare Vranjevačke opštine i „Glavaševu kuću“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име