Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Do sada su se u Domu zdravlja izrađivali isključivo analogni snimci, u zastareloj komori, koja je već neko vreme bila u kvaru.

Zahvaljujući ovoj podršci u Domu zdravlja Bečej će se dobijati najsavremeniji digitalni mamogrami, koji će omogućiti ranu i preciznu dijagnostiku raka dojke. Rak dojke je veoma teško obolenje, koje je sve češća pretnja zdravlju i životu žena, ali i jednog broja muškaraca.

Svake godine u zemlji oboli oko 4.000 žena, a njih oko 1.600 izgubi bitku sa tom bolešću. Žene u Srbiji nalaze se u srednjem riziku od obolevanja, kada je u pitanju učestalost raka dojke u Evropi, ali se po smrtnosti nalazimo među vodećim zemljama.

Ovom prilikom potpisani su ugovori sa za finansiranje i sufinasiranje izgradnje, održavanja i opremanja 47 zdravstvenih ustanova u Vojvodini, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 420 miliona dinara.

Pre nekoliko meseci, Dom zdravlja Bečej je od  Pokrajinske  vlade i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo dobio i potpuno opremljeno novo sanitetsko vozilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име