Prvo će priliku da pogleda novu predstavu Gradskog pozorišta Bečej „Porodične priče“, prema tekstu Biljane Srbljanović, imati publika u matičnom gradu, a potom i ona u Novom Sadu jer će biti deo reportoara kamerne scene Srpskog narodnog pozorišta.

Reditelj Igor Pavlović odabrao je tročlanu glumačku ekipu iz Bečeja – Simonidu Mandić, Gordanu Adamov i Srđana Tomić, uz Aleksandra Milkovića iz Novog Sada. Dvoje od četvoro glumaca sa kojima smo razgovarali profesionalno su na daskama koje život znače. Svi su i ranije su sarađivali sa rediteljem, a uz to i višemesečne probe i nesvakidašnja scenografija samo su neki od razloga da ljutelji pozorišta ne propuste da ih pogledaju.

Radnja komada „Porodične priče“ smeštena je na igralište beogradskog predgrađa krajem devedesetih godina prošlog veka. Glavni akteri ove tragikomedije bekstvo i spas od svakodnevnih problema pronalaze u surovim igrama prikazuju izopačenosti društva i sredine koja nas okružuje.

Ova drama pred nas sve, ali posebno pred mlade i obrazovane ljude postavlja pitanje da li postoji nada za opstanak ovde ili je mnogo jednostavnije i bolje rešenje otići…

Premijera predstave „Porodične priče“ Gradskog pozorišta Bečej i Centra za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada, prema tekstu Bijane Srbljanović, zakazana je za petak 8. oktobar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име