Saopštenje Srpske napredne stranke i Srpskog pokreta obnove koje je stiglo u našu redakciju povodom izjava čelnika Srpske narodne partije u Bečeju prenosimo u celosti.

Srpska napredna stranka i Srpski pokret obnove zgroženi su izjavama čelnika Opštinskog odbora Srpske narodne partije o kupovini PIK-a Bečej od strane Opštine Bečej.

Kao ozbiljne političke organizacije čiji su predstavnici već učinili ogromne napore na polju dovođenja investitora i otvaranja novih radnih mesta skrećemo pažnju, kako toj stranci tako i našim sugrađanima, da inicijativa da Opština Bečej otkupi PIK „Bečej“ nema apsolutno nikakvo utemeljenje u realnosti.

Podsećamo da je PIK „Bečej“, koji je godinama bio u ozbiljnim problemima, prodat krajem prošle godine, uz najavljene planove da se od njega napravi moderna i uspešna kompanija. Imajući u vidu da je glavni zadatak Opštine Bečej da privuče još velikih kompanija i privatnih investitora, krajnje je neozbiljno i neodgovorno najavljivati projekat poput ovoga, da opština koja je od 2012. uložila oko 4 miliona evra u infrastrukturno opremanje industrijske zone što je uslov za privlačenje investicija i otvaranje radnih mesta koje su kao rezultat dovele i KWS, outkupljuje kombinat koji je prodat pre svega nekoliko meseci.

Krajnje je neprimereno da se na stranačkim konferencijama za novinare u nedostatku argumenata i programa pozivaju opština Bečej i Vlada Republike Srbije da povećaju maksimalnu granicu kreditne zaduženosti opštine jer je to nemoguće. Tave izjave, najblaže rečeno, pokazuju elementarno nepoznavanje propisa i zakona. Najave o uključivanju državnog vrha Rusije u naše lokalne poslove i „zapošljavanje celog Bečeja“ su ništa drugo do megalomanske, populističke i neistinite.

Srpska napredna stranka i Srpski pokret obnove pozivaju lokalne čelnike SNP-a Bečej, da promovišu realan politiki program umesto priča koje nisu u stanju da opravdaju delima. Buduća saradnja koju će naša koalicija eventualno kreirati posle izbora sa drugim strankama, zavisiće isključivo od kvalitetnog i realnog poltičkog programa i kvalitetnih kadrova, te ne postoji mogućnost bilo kakve saradnje sa strankama i pojedincima koji na ovakav način dovode u zabludu naše građane.

Apelujemo na sve političke stranke da se u kampanji ponašaju odgovorno i ozbiljno prema građanima opštine Bečej, prema kojima svi zajedno imamo najveću odgovornost.

Predsednik OO SNS Bečej, mr Vuk Radojević

Predsednik OO SPO Bečej, Dejan Vuković

 

Foto: Arhivska fotografija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име