Sa jednog od skupštinskih zasedanja u Bečeju | Arhiva
Sa jednog od skupštinskih zasedanja u Bečeju | Arhiva

Dve sednice Skupštine opštine Bečej zakazane su za sledeću sedmicu.

Prvo će lokalni parlament zasedati u utorak 25. aprila, a potom ponovo dva dana kasnije, u četvrtak 27. aprila.

Na dnevnom redu 18. sednice SO Bečej, zakazana danas za 27. april, naći će se nekoliko predloga akata, među kojima i prvi rebalans budžeta opštine Bečej za 2017. godinu. Prema obrazloženju koji je sastavni deo predloga rebalansa, razlozi za pristupanje prvom rebalansu budžeta za 2017. godinu su uspostavljanje nove budžetske ravnoteže usled promena na pojedinim aproprijacijama direktnih i indirektnih bucetskih korisnika.

Drugim rečima, planirani prihodi i primanja i rashodi i izdaci budžeta opštine Bečej za 2017. godinu nakon prvog rebalansa iznose 1.741.104.000 dinara (za 79.670.000 povećanje u odnosu na budžet za 2017. godinu). Dalje, u obrazloženju se navodi da su „Izmene u budžetu su rađene na osnovu izvršenja buceta za dvanaest meseci prošle godine, prva tri meseca ove godine  pismenih zahteva indirektnih korisnika kao i priliva sredstava iz viših nivoa vlasti na bazi potpisanih ugovora”.

Odbornici će glasati o Godišnjem programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Bečej za 2017. godinu.

Pored toga, na dnevnom redu je i Odluka o usvajanju Početnog likvidacionog izveštaja JP Direkcija za izgradnju Bečej u likvidaciji, kao Rešenje o pokretanju postupka za otuđenje nepokretnosti (upisane u LN broj 13754 K.O. Bečej parcela broj 6496/3) iz javne svojine opštine Bečej neposrednom pogodbom. Prema informacijama iz skupštinskog materijala, pomenutu nepokretnost na parceli planira da kupi Mađarsko kulturno društvo „Petefi Šandor“, a procenjena vrednost je oko 181.000 dinara.

Na kraju dnevnog reda se nalazi predlog Rešenja o usvajanju Izveštaja o poslovanju Narodne biblioteke Bečej za 2016. godinu.

O tome šta će biti tema 17. sednice lokalnog parlamenta saznajte ovde.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име